Iveco Bus livrare Urbanway hybrid electric
Home Autobuze Iveco a livrat primele autobuze Urbanway hybrid electric
AutobuzeTehnologie

Iveco a livrat primele autobuze Urbanway hybrid electric

41

IVECO BUS a livrat oficial primele 15 unități Urbanway hybrid electric către compania STIB-MIVB din Bruxelles, urmare a acordului cadru semnat în septembrie 2018 pentru un total de 141 de vehicule.Livrările vor avea loc în următorul an. Până în luna septembrie vor fi instalate alte 75 de vehicule Urbanway hybrid electric, iar următorul lot de autobuze va fi livrat în prima jumătate a lui 2020.

Deosebit de prietenoase cu mediul, autobuzele hibride Urbanway combină accesibilitatea excelentă cu o capacitate de până la 130 de pasageri. Podeaua joasă îmbunătățește fluxul de pasageri, iar utilizatorii cu probleme de mobilitate dispun de o zonă modulară în centru autobuzului.

Urbanway hybrid electricUrbanway hybrid electric reduce drastic emisiile și consumul de carburant, prin recuperarea și stocarea energiei cinetice în timpul perioadelor de frânare. Autobuzul dispune și de funcție ”Arrive & Go”, care permite operarea în modul electric 100% în apropierea stațiilor și a semafoarelor.

Consumul de carburant este redus cu 30% în comparație cu un autobuz diesel echivalent. Emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse cu până la 90%, deoarece motorul Tector 7 de 286 CP este compatibil cu biocarburantul HVO. În plus, operarea silențioasă aduce beneficii imediate pentru confortul pasagerilor, șoferilor și locuitorilor din zonele tranzitate.

”Suntem încântați de punerea în operare a primelor autobuze Urbanway hybrid electric. Această livrare este primul pas în tranziția spre sustenabilitate a STIB-MIVB, iar Iveco Bus este mândru să fie partener în acest proces”, a declarat Stéphane Espinasse, Brand Leader al IVECO BUS.

STIB-MIVB este cea mai mare companie de transport public din Belgia. Ea deservește 30 de municipalități din regiunea Bruxelles, oferind servicii pentru 1.100.000 de locuitori și mii de navetiști. Rețeaua STIB-MIVB consistă în patru linii de metrou, 17 rute de tramvai, 50 de autobuz și 11 trasee de autobuze de noapte. În 2018, operatorul a transportat peste 417 milioane de călători.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...