Iveco Stralis NP
Home Camioane Iveco a livrat 1.000 de unități Stralis NP
Camioane

Iveco a livrat 1.000 de unități Stralis NP

24

Iveco a livrat cinci camioane Stralis NP către VERBIO Logistik, care a lansat cu această ocazie prima flotă neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 din Germania, prin alimentare cu biogaz generat din paie. Cu aceste 5 camioane, Iveco a atins borna 1.000 la livrările de camioane Stralis NP alimentate cu gaz.

VERBIO Logistik GmbH este o subsidiară a VERBIO Vereinigte BioEnergie AG, un producător de biogaz la scară industrială din paie și reziduuri, cu ajutorul unei tehnologii dezvoltate intern. Produsul final, verbiogas, este utilizat ca biocarburant pe vehiculele CNG din Germania.

Cele 5 camioane Iveco Stralis NP livrate recent vor fi alimentate cu biometan produs la fabrica VERBIO din Schwedt. Astfel, emisiile de CO2 ale vehiculelor vor fi reduse cu 90%, la care se adaugă o reducere semnificativă a emisiilor de particule și oxizi de azot în comparație cu un camion convențional diesel.

”VERBIO este un client cheie în zona tracțiunii alternative pe bază de gaz natural, deoarece carburantul lor provine din surse regenerabile. Credem cu tărie că biogazul este noul hidrogen. Opțiunea VERBIO ne arată clar că, alimentând cu biogaz, transportul greu poate fi încă de astăzi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și profitabil”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco, cu ocazia livrării vehiculelor.

VERBIO a optat pentru modele Stralis NP cu motor de 400 CP, în versiune monocarburant CNG. Cu două rezervoare având o capacitate totală de 920 de litri de CNG, camioanele au o autonomie de până la 570 km. Camioanele noi au mai fost echipate cu sisteme hidraulice puternice, pentru a fi integrate fără probleme în flota existentă de remorci cu podea mobilă.

”Alegerea camioanelor Iveco Stralis CNG este un pas logic pentru extinderea flotei noastre. Aceasta cuprinde aproximativ 80 de camioane, din care 12 cu alimentare duală, diesel și CNG/biometan. Camioanele noi permit o reducere și mai mare a costurilor și emisiilor de CO2”, a spus și Bernd Sauter, șef de Achiziții și Logistică la VERBIO.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...