Ekol
Home Logistică Ekol deschide filială în Suedia
Logistică

Ekol deschide filială în Suedia

9

Conform planurilor și strategiei de a deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice intermodale din Europa pe baza propriilor resurse, Ekol Logistics pătrunde pe piața din Suedia, începând din Ianuarie 2018, sub denumirea „Ekol Nordics”.

Suedia este cea de-a 16-a țară în care există filiale Ekol. „Ekol Nordics va oferi transport internațional în regim complet, parțial și de grupaj. Pentru început, vom conecta Țările Nordice cu Turcia, Orientul Mijlociu și țările în care există filiale Ekol. Următorul pas va fi să creăm conexiuni cu întreaga Europă”, a declarat Jarmo Halonen, Director Regional Ekol Nordics.

La început, Ekol se va concentra în această regiune pe industrii precum automotive, electronice, hârtie și lemn. Ekol deja deține o experiență vastă în aceste domenii, o dovadă fiind numeroasele premii pe care compania le-a primit de-a lungul timpului. De asemenea, pentru a doua jumătate a anului 2018, Ekol Nordics plănuiește să furnizeze servicii de transport maritim pe distanțe scurte, dinspre și către regiunea mediteraneană.

Ekol și-a asumat un angajament etic, conștientizând responsabilitatea pe care o are față de mediul înconjurător și comunitate. În calitate de deținător al 6 nave Ro-Ro, 2 porturi și operator de 48 de block trains pe săptămână, Ekol oferă servicii ecologice pentru a-și întări poziția în Europa. Datorită soluțiilor sale intermodale, Ekol salvează 365.000 de copaci pe lună (o pădure de dimensiunea a 850 de terenuri de fotbal) și suficient combustibil pentru 365 de călătorii în jurul lumii.

„Am înființat filiala din Suedia cu scopul de a susține dezvoltarea întregii piețe nordice. Ne propunem, pentru următorii doi ani, să ajungem la un număr de 30 de angajați și la o cifră de afaceri anuală de 30 milione de euro”, a adăugat Jarmo Halonen.

„Compania a decis să înființeze filială în Țările Nordice pentru a fi mai aproape de clienții din această regiune și a veni în întâmpinarea nevoilor lor. Este important de menționat că unul din trenurile noastre block care pleacă din Trieste (Italia) către Kiel (Germania) este dedicat volumelor pieței nordice. Avem în plan să mărim numărul și frecvența acestui tren în viitorul apropiat. Această conexiune intermodală leagă Țările Nordice de sudul Europei și Turcia”, a spus și Wojciech Brzuska, Manager General Ekol Europa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Jungheinrich, o nouă serie de transpaleți electrici pietonali

Jungheinrich a prezentat la LogiMAT noua serie de stivuitoare electrice cu platformă...