Înscrierile pentru recuperarea daunelor provocate de ”cartelul camioanelor” s-au prelungit

Firmele de transport rutier de marfă românești mai au posibilitatea până la 31 august 2019 pentru a se înscrie în cadrul acțiunii de recuperare a daunelor provocate de ”cartelul camioanelor”.
camioane A1 Adoptarea Pachetului Mobilitate 1 se amana scenariile UNTRR

Transportatorii rutieri români care au achiziționat camioane noi (peste 6 tone), inclusiv prin leasing, își pot recupera daunele provocate de ”cartelul camioanelor” prin intermediul Financialright Claims GmbH, accesând platforma www.cartelcamioane.ro. Data limită pentru înregistrare este 31 august 2019 și pot fi înscrise numai camioanele care au fost înmatriculate începând cu 1 aprilie 2004 până la data de 31 decembrie 2016.

Acțiunea în instanță este asigurată de casa de avocatură Hausfeld Rechtsanwälte LLP, una dintre cele mai mari firme de avocatură din Europa și SUA specializată în dreptul concurenței.

Hausfeld are parteneriat cu UNTRR în România similar cu cel avut cu alte asociații ale transportatorilor rutieri din Uniunea Europeană, precum BGL din Germania, TLN din Olanda, SA din Suedia, Cesmad Bohemia din Cehia sau Cesmad Slovakia din Slovacia.

Pentru transportatorii rutieri din România, acțiunea juridică va avea loc în Germania, unde legislația este prietenoasă cu firmele afectate de înțelegerile de tip cartel.

O estimare moderată pentru despăgubirile din ”cartelul camioanelor”, incluzând dobânda, ar fi de cel puțin 10% din prețul camioanelor sau din ratele plătite la leasing.

Adaugati comentariu