Scania Green Truck Award 2018
Home Camioane Scania câștigă din nou Green Truck Award
Camioane

Scania câștigă din nou Green Truck Award

48

Scania R 500 a câștigat ediția din acest an Green Truck Award, premiu acordat după un test realizat de revistele germane de specialitate ”VerkehrsRundschau” și ”Trucker” care se concentrează pe cel mai mic consum de carburant.

Noua generație de camioane Scania, cu motorul actualizat de 13 litri, i-a asigurat un nou premiu producătorului suedez. Cu un consum mediu de 24,92 litri/100 km și o viteză medie de 79,91 km/h pe același traseu lung de 350 km, diferența dintre camionul Scania și următorul competitor a fost de 0,4 litri la fiecare 100 km. Tradusă într-un kilometraj anual de 150.000 km specific transporturilor internaționale, diferența înseamnă 600 de litri de motorină anual (sau aproximativ 3 metri cubi în 5 ani).

În ultimii patru ani, Scania a primit sute de premiii și a stabilit recorduri de consum în teste comparative realizate în multe țări europene de către jurnaliști specializați independenți.

”Green Truck Award este un test comparativ unic, deoarece el se concentrează pe ceea ce contează mai mult pentru clienții noștri: costuri și sustenabilitate. Faptul că am câștigat încă o dată acest premiu este un lucru extrem de flatant”, a declarat Wolfgang Buschan, director de produse pentru distanțe lungi al Scania Trucks.

Premiul Green Truck Award este acordat de revistele germane ”VerkehrsRundschau” și ”Trucker”. Modelele participante au o MTMA de 40 de tone și sunt conduse pe drumuri publice între Munchen și Nürnberg. Consumul de carburant și viteza medie sunt controlate strict și diferențele potențiale legate de condițiile meteo sau de trafic sunt eliminate. Consumul mic de carburant reduce nu doar costurile, ci și impactul climatic, datorită emisiilor mai mici de CO2.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Renault Trucks, Jumbo și SVZ testează prototipul electric „Oxygen”

Renault Trucks își continuă activitatea de cercetare și dezvoltare cu camionul său...

CamioaneNoutati

CNAIR extinde în alte șase județe restricțiile impuse pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) extinde în alte şase...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...