Scania introduce motorul de 13 litri si 540 CP
Home Camioane Scania introduce motorul de 13 litri și 540 CP
Camioane

Scania introduce motorul de 13 litri și 540 CP

63

Scania adaugă o versiune de 540 CP în gama sa de motoare de 13 litri. Motorul de 540 CP este ideal pentru aplicații sensibile la greutate, dar unde este nevoie de multă putere.Noul motor, cu indicativ DC13 166, oferă suficientă putere și manevrabilitate, dar și o sarcină utilă mai mare pe puntea față în comparație cu motoarele Scania V8 (care pleacă de la 520 CP), ceva mai grele.

”Am promis să oferim mereu produse și servicii personalizate. Am identificat o serie de clienți care au nevoie de o versiune de top a motorului Scania de 13 litri: 540 CP. Motorul nostru cu 6 cilindri în linie este lider în industrie în ce privește consumul de carburant, câștigând de 3 ori consecutiv testul Green Truck din Germania”, a declarat Alexander Vlaskamp, șeful Scania Trucks.

Scania oferă acum cinci versiuni de putere ale motorului de 13 litri: 370, 410, 450, 500 și 540 CP. Noul motor împarte majoritatea tehnologiilor cu versiunea de 500 CP, precum unitatea turbo robustă cu geometrie fixă și rulmenți cu bile.

”Versiunea cea mai puternică este destinată în special clienților și piețelor unde aspectele legale privind sarcina pe puntea față nu permit alegerea unui motor V8. Dar noul motor este perfect pentru oricine are nevoie de mai multă putere în operațiunile de transport. Cuplat la transmisia potrivită, acest motor va lucra la fel de bine pentru transport de bușteni sau de flori”, a mai spus Vlaskamp.

Consumul îmbunătățit și puterea mai mare vor face din acest motor o alegere atractivă pentru mulți clienți Scania. Cu un cuplu maxim de 2.700 Nm disponibil încă de la 1.000 rpm, camionul poate merge atât cu trepte înalte de viteză și turații mici, dar și să aibă capacități foarte bune de pornire de pe loc, cu ajutorul reductoarelor folosite în aplicațiile forestiere.

Toate versiunile DC13 au în comun consumul excelent și folosirea unui sistem de tratare a gazelor de eșapament bazat doar pe SCR.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...