GEFCO, tren cu componente auto din Wuhan în Franța

GEFCO, lider în soluții de logistică auto, a transportat 500 de tone de componente auto esențiale de la Wuhan (China) către Franța, cu ajutorul unuia dintre primele trenuri dedicate (block trains) care au plecat din orașul chinez de la instalarea carantinei Covid-19 și până în prezent.
GEFCO, tren cu componente auto din Wuhan în Franța

În contextul unei cereri ridicate pentru transport feroviar din China și cu majoritatea marfarelor având destinația finală Germania, GEFCO a colaborat îndeaproape cu operatorii de transport feroviar și ai terminalelor pentru a coordona această livrare specială și a trimite un tren dedicat direct în Franța.

GEFCO a oferit o soluție door-to-door, de livrare directă, care include toate aranjamentele necesare de dinainte și după transport, rutier și aerian, încărcarea containerelor la furnizorii din Shanghai și Chengdu, procedurile personalizate și depozitarea în Franța.

Cele 41 de containere au ajuns la terminalul Lille Dourges din Dourges, nordul Franței, la 19 zile de la colectare, după un traseu de 10.000 km parcurși prin șapte țări: China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța.

GEFCO a oferit proceduri fără contact uman în toate terminalele, ca parte a procedurilor stricte de siguranță în contextul COVID-19. Prin transportarea de componente auto pe cale feroviară, timp de trei săptămâni, în containere sigilate, GEFCO s-a asigurat că nu există niciun risc de contaminare.

Logistica feroviară este un serviciu important din portofoliul GEFCO, oferind o soluție mai ieftină comparativ cu transportul aerian și cu reduceri importante de emisii CO2. Acest tren dedicat, pe un coridor definit, care a venit din China către Europa, a asigurat o reducere de 4500 tone de CO2 în comparație cu transportul aerian.

Alice Defranoux, Global Rail Manager, GEFCO a declarat: ”Asigurarea primului block train de la Wuhan către Franța a marcat o realizare importantă pentru GEFCO în contextul provocărilor globale generate criza COVID-19. În aceste vremuri dificile, soluția noastră de transport feroviar reprezintă o propunere sustenabilă, eficientă din punctul de vedere al costurilor și al timpului, dar și de încredere”.

Odată cu întreruperea activităților fabricilor auto în Europa, GEFCO a venit cu soluții de stocare a componentelor în depozite locale, pentru a le asigura clienților un acces rapid la stocuri imediat ce producția a repornit. GEFCO a transportat și peste două milioane de măști pentru a proteja sănătatea angajaților la revenirea la lucru. Inițial, aceste transporturi de echipamente de protecție au fost realizate pe calea aeriană, dar acum continuă cu ajutorul trenurilor speciale.

Citește și:

GEFCO, transporturi urgente de echipamente de protecție în România

Fuziunea PSA – Fiat Chrysler, subiectul unei anchete aprofundate în Uniunea Europeană

UBS: În China, pandemia stimulează dorinţa de proprietate asupra maşinii

Adaugati comentariu