Home Camioane FUSO introduce noul Canter în Europa
Camioane

FUSO introduce noul Canter în Europa

23

Subsidiara FUSO a Daimler Trucks, unul dintre principalii producători de vehicule comerciale din Asia, anunță startul vânzărilor în Europa pentru noul camion de distribuție ușoară FUSO Canter.

Noul model vine cu o cabină reproiectată, dar și îmbunătățiri majore în materie de siguranță și confort. El va fi disponibil în rețeaua de vânzări FUSO din Europa începând din august 2021.

De zeci de ani, FUSO Canter este un succes internațional în segmentul camioanelor ușoare. Și aceasta datorită designului compact, a sarcinii utile generoase și a versatilității sale. De la lansarea pe piață în 1963, peste 4,5 milioane de camioane FUSO Canter au fost produse în întreaga lume.

La fel ca predecesorul său, noul FUSO Canter este disponibil în cinci clase de greutate (de la 3,5t până la 8,55t), șase ampatamente (de la 2,500 mm până la 4,750 mm), trei variante de putere a motorului (de la 130 CP până la 175 CP) și cu trei variante de cabină (standard – 1,7 m lățime, confort – 2,0 m și echipaj – 2,0 m).

O altă noutate este că FUSO oferă acum cabină S pentru varianta Canter de 3.5t pentru toate piețele cu volan pe dreapta. Ca și faptul că facilitează experiența partenerilor carosieri oferind un nou ampatament de 3.400 mm pentru modelele 3S. Cu noul sistem de evacuare compact recent dezvoltat, noul FUSO Canter îndeplinește norma de emisii EURO VI – STEP E.

Design avansat

Noul FUSO Canter are, de asemenea, partea frontală reproiectată. Vorbim despre o manieră care combină caracteristicile istorice de design ale mărcii cu un limbaj modern. Astfel se conectează forma la funcționalitatea unui camion ușor, dar robust.

De asemenea, aceasta reflectă designul Black Belt FUSO. Unul deja disponibil pentru celelalte modele din gama de vehicule a mărcii japoneze. Liniile elegante ale cabinei integrează faruri LED moderne (disponibile opțional), ce reprezintă atât o actualizare tehnologică, cât și conceptuală.

Plus de siguranță

Noul Canter poate fi comandat acum cu funcția de siguranță avansată Sideguard Assist®. Acest sistem detectează participanții cei mai vulnerabili la trafic, aflați pe partea pasagerului, prin intermediul senzorilor radar. Această caracteristică de siguranță emite alerte. Și o face ori de câte ori detectează orice risc de coliziune cu obiecte sau persoane aflate pe partea pasagerului, atunci când șoferul semnalizează intenția de virare.

În plus beneficiază de sistemele Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Stability Program (ESP®) și Lane Departure Warning System (LDWS)  deja incluse în modelul anterior. Dar și de noul sistem Sideguard Assist. Cel care oferă suport suplimentar în materie de siguranță. Alte îmbunătățiri în acest sens includ farurile LED ce oferă o vizibilitate cu 30% mai bună. Sau o nouă funcție Autolight, precum și protecția spate ranforsată, care minimizează impactul în caz de accident.

FUSO Canter, confort avansat

În ultimele decenii, FUSO a adus îmbunătățiri continue camionului său pentru distribuție ușoară. Evident, pentru a satisface nevoile clienților. Datorită izolației fonice îmbunătățite, noul Canter are un nivel de zgomot interior impresionant de redus. Cabina spațioasă, ce asigură o vizibilitate excelentă, permite șoferului să efectueze cu ușurință manevreze în oraș. Intrarea coborâtă și traversarea facilă a cabinei au fost regândite. Scopul: sprijin pentru șoferii de camioane ce activează în special în domeniul distribuției.

Această nouă generație Canter, cu designul actualizat, caracteristici avansate de siguranță și confortul îmbunătățit, își propune acum să aducă un nou nivel de calitate și eficiență pe drumurile europene. Startul producției la fabrica europeană FUSO din Tramagal, Portugalia, este preconizat pentru decembrie 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...