Comisia Europeană: Șoferii de camion nu trebuie testați și carantinați

Comisia Europeană a făcut o actualizare a recomandărilor de călătorie din Europa, în care precizează că șoferii de camion nu ar trebui să fie testați pentru Covid-19 și carantinați.
Comisia Europeană: Șoferii de camion nu trebuie testați și carantinați

Comisia Europeană a propus ieri o actualizare a Recomandării Consiliului din octombrie anul trecut de coordonare a măsurilor care afectează libera circulație în Uniunea Europeană. Având în vedere noile variante ale coronavirusului și numărul mare de noi infectări în multe state membre, Comisia consideră că este necesar să se descurajeze puternic călătoriile neesențiale și, totodată, să se evite închiderea frontierelor sau interdicțiile generale de călătorie și să se garanteze funcționarea neîntreruptă a pieței unice și a lanțurilor de aprovizionare.

CE: Șoferii de camion nu ar trebui testați și carantinați

Statele membre ar trebui, de asemenea, să încerce să evite perturbarea călătoriilor esențiale, în special prin menținerea fluxurilor de transport în conformitate cu sistemul ”culoarelor verzi” și prin evitarea perturbărilor lanțului de aprovizionare.

Lucrătorii din sectorul transporturilor, a căror expunere la populația generală în timpul călătoriei este în general limitată, nu ar trebui să aibă obligația de a sta în carantină și, în principiu, ar trebui să fie exonerați de obligația de a face un test pentru a putea călători. Aceleași exonerări ar trebui să se aplice și călătorilor esențiali aflați în tranzit.

Adaugati comentariu