Fonduri UE pentru parcări securizate în România

UE investește fonduri de aproximativ 118 milioane de euro în 10 proiecte-cheie de transport în România, printre care și mai multe parcări securizate pentru camioane.
Fonduri UE pentru parcări securizate în România

UE sprijină redresarea economică în toate statele membre prin injectarea a aproape 2,2 miliarde de euro în 140 de proiecte-cheie de transport. În cazul României, Uniunea Europeană investește aproape 118 milioane de euro în 10 astfel de proiecte.

Acestea vor contribui la construirea pe întregul continent a legăturilor de transport care lipsesc, vor sprijini transportul sustenabil și vor crea locuri de muncă. Proiectele vor beneficia de finanțare prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), schema de granturi a UE pentru infrastructura de transport.

Printre proiectele finanțate din fonduri UE se numără și crearea unei rețele de parcări securizate în România și Ungaria (SecureNetwork). Proiectul presupune construirea de parcări noi în ambele țări, dar și modernizarea a două parcări existente în Ungaria. În acest caz, finanțarea UE este de 15 millioane de euro

Tot cu ajutorul fondurilor UE se va construi și parcarea Europarking Secure Parking de lângă Ploiești. Aceasta va avea 70 de locuri pentru camioane și facilități. Finanțarea UE este de 3,43 milioane de euro.

Fonduri UE de peste 500.000 de euro va primi și studiul pentru dezvoltarea Portului Drobeta-Turnu Severin, prin construirea unui terminal trimodal.

Cel mai mare proiect sprijinit este modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă. În acest caz, finanțarea UE este de 48,4 millioane de euro.

Alte proiecte feroviare din România cu finanțare UE:

  • Modernizarea liniei de cale ferată Coslariu – Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate): 9,4 millioane euro
  • Modernizarea liniei de cale ferată București – Craiova (studiu de fezabilitate): 17,4 millioane euro
  • Modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava (studiu de fezabilitate): 26,7 millioane euro
  • Modernizarea liniilor și instalațiilor de cale ferată de la Complexul Feroviar București Nord (studiu de fezabilitate): 4,3 millioane euro

Citește și:

Cea mai mare parcare securizată din Europa

Prima parcare securizată Bosch din Franța, la Calais

Cât va dura impactul puternic al coronavirusului în economie. Estimarea CFA

Adaugati comentariu