ARR reia testarea teoretică pentru atestate profesionale

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a anunțat că, începând cu data de 13.06.2020 se va relua testarea teoretică în vederea obținerii atestatelor/certificatelor profesionale în domeniul transporturilor rutiere.
ARR reia testarea teoretică pentru atestate profesionale sesiunile de examinare teoretică

Informațiile privind calendarul pentru testarea teoretică al ARR în vederea obținerii atestatelor/certificatelor de pregătire profesională, în perioada 13.06.2020 – 12.07.2020 pot fi vizualizate aici.

Atât pentru prevenirea și combaterea efectelor Pandemiei de COVID-19, cât și pentru desfășurarea în siguranță a examenelor teoretice, ARR a respectat obligațiile legale de efectuare a triajului epidemiologic și de distanțare socială, elaborând un set de măsuri ce vor fi aplicate cu ocazia reluării activității de examinare.

Lista candidaților programați la sesiunea de examinare va fi afișată pe site-ul www.arr.ro, la secțiunea ”Noutăți – Programul sesiunilor de examinare teoretică din data de 13 și 14.06.2020”.

Astfel, accesul în incinta spațiilor în care se vor susține examinările teoretice, se va realiza:

  • numai pentru candidații programați de către Centrele de Pregătire și Perfecționare, astfel încât să se asigure o distanță minimă de 1,5 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  • exclusiv pentru candidații care se regăsesc în lista afișată pe site-ul ARR;
  • strict la ora programată și după confirmarea că respectivul candidat figurează pe lista candidaților la examinare;
  • după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,3 0C (măsurarea temperaturii realizându-se prin termometru noncontact), sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte 37,3*C, membrii Comisiei de examinare vor interzice accesul candidatului în incintă;
  • după dezinfectarea mâinilor;
  • în mod controlat, astfel încât pe coridoare să se poată păstra distanța de minim 1,5 m între candidați;
  • pentru candidații care vor purta în permanență mască (medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile).

Nerespectarea oricărei din măsurile/condițiile de mai sus atrage interzicerea accesului candidatului în incintă sau eliminarea candidatului din sala/sălile de examen.

În aceste condiții candidații sunt rugați să evite pe cât posibil contactul între ei, precum și contactul cu membrii comisiei de examinare (nu se va strânge mâna, se va menține o distanță de mai mult de 1,5 m în timpul unei discuții, etc);

Citește și:

ARR reia examinarea practică CPI. Măsuri de siguranță

Adaugati comentariu