eMAG Green Delivery
Home Logistică eMAG Green Delivery, livrări de colete cu mașini electrice
LogisticăTehnologie

eMAG Green Delivery, livrări de colete cu mașini electrice

140

Magazinul online eMAG, alături de compania de curierat Sameday, lansează, în premieră pentru piața românească, serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice.Noul serviciu va fi activ în prima etapă pentru livrarea planificată în București și județul Ilfov. În aproximativ două luni, serviciul va fi extins și pentru alimentarea rețelei easybox.

”Ne preocupă ce lăsăm în urmă, iar prin această investiție venim în sprijinul clienților noștri interesați de sănătatea mediului și ne continuăm astfel eforturile de a construi un model de business responsabil. Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele șase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice și, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery se va face cu șase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete și autonomie între 200 și 300 km. Stațiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Aceasta nu este prima inițiativă pe care eMAG o are în direcția dezvoltăr­ii unui business sustenabil. Prin rețeaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o mașină pentru a livra comenzile. În loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiționale pentru 50 de colete, cu livrarea la easybox va face un singur drum.

Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat. Mai mult, dacă pentru fiecare colet în parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300 g emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14 g de dioxid de carbon. De altfel, şi consumul de combustibil este semnificativ diminuat în utilizarea livrării prin sistemul de lockere (0,01 l/colet), în timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23 l de combustibil pentru fiecare colet.

În acest moment rețeaua easybox numără peste 300 de lockere în București, dar și în județe precum Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Cluj, Contanța, Galați, Iași, Maramureș, Oradea, Prahova, Timiș, Vâlcea.

Totodată, depozitele eMAG de la Joița și Chitila sunt alimentate, de la începutul acestui an, cu energie 100% verde.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

LogisticăNoutati

DP World România primește certificarea Great Place to Work

DP World România, filiala unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii...

LogisticăNoutati

DSV va prelua DB Schenker, prezent și în România, printr-o tranzacție care se ridică la 14 miliarde de euro

Grupul danez de transport DSV A/S a câştigat cursa pentru achiziţionarea divizii...

LogisticăNoutati

WDP: Companiile preferă din ce în ce mai mult nearshoring-ul în favoarea offshoring-ului

Nearshoring-ul a câștigat o popularitate semnificativă în ultimii ani, înlocuind practicile tradiționale...

LogisticăNoutati

Vânzarea DB Schenker. Două oferte în valoare de 14 miliarde de euro pentru divizia de logistică

Grupul danez de transport DSV A/S şi un consorţiu condus de fondul...