ICT Logistics
Home Logistică Driving My Future, o șansă pentru tinerii care părăsesc orfelinatele
LogisticăTransportatori

Driving My Future, o șansă pentru tinerii care părăsesc orfelinatele

33

ICT Logistics, jucător important pe piața de transport și logistică din România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children, au lansat programul Driving My Future (Conduc Viitorul Meu).Prin intermediul acestui parteneriat, tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului pot beneficia de instruire și, ulterior, de un loc de muncă în domeniul transporturilor. În primul an au fost incluși în program doi tineri, din Iași și Sibiu .

Programul are patru etape în care tinerii selectați sunt formați pentru meseria de șofer de camion. Pregătirea durează aproximativ un an și începe prin obținerea permisului de conducere categoria B, urmat de categoriile C și CE aferente conducerii unor vehicule de mare tonaj și de dobândirea atestatelor profesionale. Pe întreaga durată a școlarizării și apoi în cele 6 luni de ucenicie, ICT Logistics susține costurile studiilor și costurile de întreținere ale tinerilor, prin asigurarea unui venit lunar.

Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului, fără a fi pregătiți pentru o viață independentă, sau având o pregătire extrem de limitată.

”Driving My Future este o inițiativă locală a ICT Logistics și a început printr-un proiect pilot. Cu sprijinul echipei Hope and Homes for Children am selectat doi tineri, unul din Sibiu și unul din Iași, care au început deja școlarizarea. Noi ne pricepem la transporturi și ne dorim ca, prin resursele de care dispunem, să contribuim în felul nostru și să le oferim un viitor mai bun și mai sigur tinerilor care se înscriu în acest program. Meseria de șofer de camion este una complexă, care presupune devotament, dedicare și multă seriozitate. Totodată, este o meserie care asigură un venit stabil și o șansă profesională pentru acești tineri”, declară Mihai Teodorescu, CEO ICT Logistics România.

Programul ”Driving My Future” va fi evaluat de parteneri la finele anului 2019, iar, dacă obiectivele sunt atinse, acesta va continua la parametri extinși în România și va fi propus pentru implementare și în rețeaua internațională ICT Logistics.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarTransportatori

Restricții de viteză la trenuri

Din cauza caniculei și disconfortului termic accentuat ce se înregistrează pe toate...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...