DPD a comandat un camion electric cu autonomie de 760 km
Home Camioane DPD a comandat un camion electric cu autonomie de 760 km
CamioaneLogisticăTehnologie

DPD a comandat un camion electric cu autonomie de 760 km

16

Din luna decembrie, DPD Elveția va folosi în operațiunile sale un camion 100% electric cu cea mai mare baterie disponibilă în prezent în Europa și cu o autonomie de până la 760 km cu o singură încărcare.Filiala elvețiană a DPD folosește deja la scară largă electromobilitatea pentru livrarea coletelor. În prezent, fiecare livrare este deja neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, fără costuri suplimentare pentru clienți.

Recent, DPD a comandat companiei elvețiene Designwerk Products AG un camion electric Futuricum Logistics 18E, cu cea mai mare baterie disponibilă în prezent în Europa, de 680 kWh, care îi garantează o autonomie de până la 760 km. Acesta va fi livrat cel târziu la mijlocul lunii decembrie și va fi folosit inițial pentru curse între depozitul DPD din Möhlin (AG) și centrul de sortare din Buchs (ZH).

Modelul Futuricum Logistics 18E  este bazat pe un model Volvo, căruia i-a fost înlăturat sistemul diesel de propulsie. Acesta a fost înlocuit cu un motor electric de 500 kW și 4 pachete de baterii de câte 170 kWh. Astfel, camionul are o autonomie viabilă și pentru operațiuni pe distanțe lungi. Datorită autonomiei mari, camionul electric va putea opera fără probleme în întreaga rețea DPD din Elveția, fără nevoia de realimentare peste zi.

”Acesta este primul camion electric al DPD care va fi folosit în operațiuni reale, și nu doar pe rute de test. Deși implementarea tehnologiilor ecologice este o prioritate, costurile de operare mai mici și scutirea de la plata taxelor de drum sunt vitale pentru implementarea acestui proiect și din punct de vedere economic”, a declarat Tilmann Schultze, CEO al DPD Elveția.

Designwerk Futuricum Electric TrucksDPD estimează că noul camion va parcurge cel puțin 80.000 km pe an. Astfel, reducerea emisiilor de CO2 va fi de aproximativ 72 de tone. În depozitele operate de DPD, camionul va fi încărcat exclusiv cu electricitate provenită din surse ecologice.

Compania elvețiană Designwerk Products AG oferă deja mai multe tipuri de vehicule comerciale electrice grele, toate bazate pe modele Volvo. Tot un șasiu Futuricum stă și la baza primelor betoniere 100% electrice, care vor fi livrate de Liebherr tot în Elveția.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Jungheinrich, o nouă serie de transpaleți electrici pietonali

Jungheinrich a prezentat la LogiMAT noua serie de stivuitoare electrice cu platformă...