Autobuzul electric Scania Citywide, folosit în schimburi de 15 ore
Home Autobuze Autobuzul electric Scania Citywide, folosit în schimburi de 15 ore
AutobuzeTehnologie

Autobuzul electric Scania Citywide, folosit în schimburi de 15 ore

33

Primul autobuz electric Scania Citywide a fost vândut în Elveția, iar acum este folosit intens în operațiuni pe rute regulate în districtul Baden.Anul trecut, la mijlocul lunii decembrie, compania elvețiană RVBW (Regionale Verkehrsbetriebe Baden-Wettingen) a făcut istorie, introducând în operațiuni primul autobuz electric Scania. În ultimele luni, autobuzul electric Scania Citywide a fost folosit timp de 15 ore pe zi.

Scania a prezentat noua sa generație Citywide de 12 metri lungime în toamna trecută, la Busworld 2019. Noua generație Citywide include pentru prima dată și o versiune 100% electrică produsă în serie.

Potrivit specificațiilor, Scania a optat pentru o configurație cu baterii de capacitate mai mică, care asigură o autonomie de doar 80-150 km. În schimb, autobuzul poate fi echipat cu un pantograf montat pe plafon pentru încărcare rapidă, la curent continuu (300 kW). Astfel, prin mai multe încărcări rapide la capăt de linie, autobuzul electric Scania Citywide poate fi folosit pe întreaga durată a zilei.

Principalul avantaj al configurației cu o baterie mai mică este greutatea redusă, aproape la același nivel ca un autobuz diesel. Astfel, datorită sarcinii utile mai mari, autobuzul poate transporta până la 95 de pasageri. De asemenea, costul de achiziție este mai mic.

În operațiunile RVBW, 4 minute de încărcare rapidă la capăt de linie sunt suficiente pentru ca autobuzul să parcurgă silențios și fără emisii ruta de 12 km. ”Noul autobuz este foarte confortabil și are un impact redus asupra mediului. Categoric vom trece la electromobilitate, acesta este viitorul”, a declarat Stefan Kalt, directorul RVBW.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...