DKV lansează Green Mission
Home Servicii DKV lansează Green Mission
Servicii

DKV lansează Green Mission

28

DKV lansează Green Mission, un plan prin care își propună să devină o companie pozitivă din punct de vedere climatic, să ajute la reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pentru 250.000 de parteneri și să dețină un portofoliu de produse și servicii mai sustenabile.

UE își propune să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2050 – o economie cu zero emisii de CO2. Acest obiectiv se află în centrul Pactului verde european (European Green Deal) și este în conformitate cu angajamentul UE față de măsurile globale de protecție a climei în temeiul Acordului de la Paris privind clima (Paris Climate Agreement).

Furnizorul de servicii de mobilitate DKV susține acest angajament. Până în 2023, își propune să devină o companie pozitivă din punct de vedere climatic, în vederea propriei sale amprente climatice și să își sprijine cei 250.000 de parteneri contractuali în reducerea emisiilor CO2 provenite din transporturi cu 30% până în 2030. De ceva timp, DKV investește în portofoliul său de combustibili alternativi și produse digitale pentru a realiza acest obiectiv.

”Suntem convinși că obiectivele climatice ambițioase ale UE pot fi atinse numai dacă toți participanții la lanțul valoric aduc o contribuție pozitivă la acest lucru – în industria mobilității, aceasta nu ar trebui să fie doar treaba companiilor petroliere, a OEM-urilor și a consumatorilor – și, tocmai de aceea, ca furnizor de servicii, devenim și noi activi”, spune Marc Erkens, Head of Sustainability, New Mobility & Public Affairs la DKV.

DKV lansează Green Mission

Generând aproximativ un sfert din emisiile globale de CO2, sectorul transporturilor oferă un potențial enorm în acest sens. Pentru a valorifica acest potențial, furnizorul de servicii de mobilitate dorește să le ofere clienților și partenerilor instrumentele adecvate. De ceva timp, DKV investește puternic în portofoliul său de combustibili alternativi. Printre cele 5.000 de stații pe care compania din Ratingen le adaugă rețelei în fiecare an, există o orientare clară spre așa-numitele stații cu soluții multiple, care oferă alternative precum GPL, LNG, CNG, hidrogen și puncte de încărcare pentru vehicule electrice, pe lângă combustibilii convenționali diesel și benzină.

”Ne străduim să construim cea mai mare rețea de încărcare independentă din întreaga Europă. În prezent, suntem la 130.000 de puncte de încărcare în toată Europa și creștem foarte repede. De asemenea, oferim cea mai mare rețea de aprovizionare din Europa în acest moment pentru LNG, cu 150 de stații. Vrem să fim pregătiți astăzi pentru nevoile de aprovizionare pe care clienții noștri le vor avea mâine”, spune Marco van Kalleveen, CEO DKV.

Pe lângă combustibilii alternativi, DKV oferă și produse digitale, cum ar fi sistemul telematic DKV LIVE, astfel încât transportatorii să poată reduce emisiile de CO2 ale flotelor lor printr-o conducere mai eficientă și un management optimizat al alimentării cu combustibil. Progresul DKV în ceea ce privește protecția climei este publicat continuu în raportul anual de responsabilitate corporativă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...