De ce ar trebui să stăm departe de camioane
Home Noutati De ce ar trebui să stăm departe de camioane în trafic
Noutati

De ce ar trebui să stăm departe de camioane în trafic

63

S-a vorbit mult despre punctele lipsite de vizibilitate din jurul camioanelor. Poliția germană a decis să arate practic de ce ar trebui să stăm departe de camioane, indiferent dacă suntem în postura de pietoni, bicicliști sau șoferi.Din cauza dimensiunilor foarte mari, camioanele grele au numeroase puncte oarbe. Mulți oameni nu conștientizează faptul că, în anumite zone din jurul camionului, șoferul nu îi poate vedea nici direct, nici în oglinzile retrovizoare. Situația devine astfel periculoasă în orașe, mai ales pentru pietoni și biciliști și mai ales în timpul virajelor.

Pentru a ajuta la conștientizarea acestor pericole, poliția germană a decis să arate clar care sunt punctele oarbe ale unui camion. Pentru această demonstrație, mai mulți oameni au fost plasați în jurul unei basculante, în zone bine delimitate. Pe rând, participanții au urcat la volan pentru a experimenta ce vede șoferul camionului.

De ce ar trebui să stăm departe de camioane

Basculanta nu a fost aleasă la întâmplare, deoarece un astfel de vehicul greu este adesea întâlnit în interiorul orașelor. Situația nu este însă mult diferită pentru vehiculele de distribuție cu cabină înaltă, camioanele pentru curățenie sau colectarea deșeurilor, sau chiar autotractoarele cu semiremorci care circulă în zonele urbane.

În ultimii ani, producătorii de camioane au acordat o atenție deosebită îmbunătățirii vizibilității. Printre aceste măsuri se numără cabine mai joase pentru aplicațiile urbane, zone vitrate în ușa pasagerului, precum și numeroase sisteme electronice, bazate pe senzori radar și camere video.

Mai jos aveți o grafică relevantă cu zonele din jurul unui camion în care șoferii ar fi indicat să nu circule pe perioade lungi de timp. Ca idee de bază, dacă nu puteți vedea șoferul prin intermediul oglinzilor camionului, nici acesta nu vă poate vedea pe voi. Evitați să circulați în paralel cu camioanele, iar în timpul depășirilor ieșiți cât mai repede din zonele fără vizibilitate.

Citește și:

Sideguard Assist detectează și trotinetele electrice

Scania introduce două noi sisteme de detecție laterală

Pregătiri pentru trecerea la standardul de emisii post-EURO 6

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...