DAF CF Electric a parcurs 150.000 de kilometri
Home Camioane DAF CF Electric a parcurs 150.000 de kilometri
CamioaneTehnologie

DAF CF Electric a parcurs 150.000 de kilometri

47

Camioanele DAF CF Electric aflate în teste practice cu mai mulți clienți au parcurs în total 150.000 de kilometri, aproape de patru ori înconjurul Pământului.În urmă cu un an a fost livrat primul CF Electric, iar între timp flota experimentală DAF a ajuns la 6 camioane electrice. Experiența câștigată în această perioadă a dus și la apariția unei versiuni denumită intern ”Faza 2”, care are un nou software și un nou tablou de bord.

”Am ajuns în punctul în care putem să începem să vindem CF Electric în serie limitată, câteva zeci de unități pe an. Pentru a garanta o calitate excelentă, vom începe producția într-o manieră controlată. În același timp, vom dezvolta treptat rețeaua noastră de service. Capul tractor CF Electric este acum disponibil pentru clienții din Olanda, Belgia și Germania. În funcție de dezvoltarea infrastructurii, luăm în calcul extinderea vânzărilor și în alte țări”, a declarat Richard Zink, șef de Marketing & Sales al DAF Trucks.

Utilizarea lui CF Electric în practică a ajutat clienții să determine modelul de operare adecvat unui camion electric. Astfel, dacă în primele săptămâni clienții foloseau doar o parte din autonomia de 100 de kilometri a lui DAF CF Electric, unii transportatori au ajuns acum la aproximativ 250 km pe zi. ”Este o problemă de planificare inteligentă a călătoriilor. Abilitatea de a încărca rapid bateriile, cu echipamentul potrivit, aduce kilometri suplimentari la autonomia teoretică”, a mai spus Richard Zink.

Companiile care testează modelul electric sunt Jumbo, Simon Loos și Tinie Manders Transport din Olanda și Rhenus Group din Germania. De exemplu, camionul electric al lui Tinie Manders a parcurs deja peste 30.000 km. El este utilizat 7 zile din 7, de la 6 dimineața până la miezul nopții, în călătorii scurte din regiunea Eindhoven. Recent, DAF și VDL au anunțat și lansarea unui CF Electric cu 3 axe pentru colectare de deșeuri în zonele urbane.

DAF CF Electric este un autotractor complet electric, dezvoltat pentru distribuție urbană de volum mare, cu semiremorci cu una sau două axe și o masă maximă admisă de până la 37 de tone.

Specificații tehnice
Greutate cap tractor: 9.700 kg
Motor electric: 210 kW
Cuplu: 2.000 Nm
Capacitate baterie: 170 kWh
Autonomie: 100 km
Încărcare rapidă: 35 minute (la 300 kW)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...