DAF CF Electric a parcurs 150.000 de kilometri

Camioanele DAF CF Electric aflate în teste practice cu mai mulți clienți au parcurs în total 150.000 de kilometri, aproape de patru ori înconjurul Pământului.
DAF CF Electric a parcurs 150.000 de kilometri

În urmă cu un an a fost livrat primul CF Electric, iar între timp flota experimentală DAF a ajuns la 6 camioane electrice. Experiența câștigată în această perioadă a dus și la apariția unei versiuni denumită intern ”Faza 2”, care are un nou software și un nou tablou de bord.

”Am ajuns în punctul în care putem să începem să vindem CF Electric în serie limitată, câteva zeci de unități pe an. Pentru a garanta o calitate excelentă, vom începe producția într-o manieră controlată. În același timp, vom dezvolta treptat rețeaua noastră de service. Capul tractor CF Electric este acum disponibil pentru clienții din Olanda, Belgia și Germania. În funcție de dezvoltarea infrastructurii, luăm în calcul extinderea vânzărilor și în alte țări”, a declarat Richard Zink, șef de Marketing & Sales al DAF Trucks.

Utilizarea lui CF Electric în practică a ajutat clienții să determine modelul de operare adecvat unui camion electric. Astfel, dacă în primele săptămâni clienții foloseau doar o parte din autonomia de 100 de kilometri a lui DAF CF Electric, unii transportatori au ajuns acum la aproximativ 250 km pe zi. ”Este o problemă de planificare inteligentă a călătoriilor. Abilitatea de a încărca rapid bateriile, cu echipamentul potrivit, aduce kilometri suplimentari la autonomia teoretică”, a mai spus Richard Zink.

Companiile care testează modelul electric sunt Jumbo, Simon Loos și Tinie Manders Transport din Olanda și Rhenus Group din Germania. De exemplu, camionul electric al lui Tinie Manders a parcurs deja peste 30.000 km. El este utilizat 7 zile din 7, de la 6 dimineața până la miezul nopții, în călătorii scurte din regiunea Eindhoven. Recent, DAF și VDL au anunțat și lansarea unui CF Electric cu 3 axe pentru colectare de deșeuri în zonele urbane.

DAF CF Electric este un autotractor complet electric, dezvoltat pentru distribuție urbană de volum mare, cu semiremorci cu una sau două axe și o masă maximă admisă de până la 37 de tone.

Specificații tehnice
Greutate cap tractor: 9.700 kg
Motor electric: 210 kW
Cuplu: 2.000 Nm
Capacitate baterie: 170 kWh
Autonomie: 100 km
Încărcare rapidă: 35 minute (la 300 kW)

Adaugati comentariu