Cum sunt testate autobuzele și autocarele Volvo
Home Autobuze Cum sunt testate autobuzele și autocarele Volvo
Autobuze

Cum sunt testate autobuzele și autocarele Volvo

33

La poligonul din Hällered (Suedia), autobuzele și autocarele Volvo sunt supuse celor mai grele teste, pentru a garanta că vehiculele îndeplinesc toate condițiile de calitate, fiabilitate și siguranță.Facilitatea de 700 de hectare de lângă Goteborg este o parte centrală a operațiunilor Volvo. 24 de ore pe zi, zi de zi, vehiculele complete, șasiurile și componentele sunt testate, fizic sau virtual, în diferite stadii de dezvoltare.

Echipa formată din aproximativ 15 angajați (ingineri, mecanici și șoferi de test) privește testele din perspectiva proprietarului, pasagerilor, șoferului sau tehnicienilor de service. Testele de fiabilitate și funcționalitate sunt efectuate pe autobuze complete.

”Prin operarea autobuzului non-stop, timp de 5 zile pe săptămână, putem testa întreaga durată estimată de viață în doar câteva luni. Scopul este de a reflecta scenariul clientului cât mai mult posibil. Din acest motiv testăm diferite scenarii”, a declarat Jonas Kjellén, șeful echipei de test a Volvo Buses.

Poligonul din Hällered are 15 circuite diferite, unde autobuzele și autocarele Volvo pot fi supuse oricărei încercări prin care ar putea trece în viața reală. De exemplu, există un circuit de mare viteză cu 4 benzi pentru simularea condițiilor de autostradă, diferite tipuri de obstacole cu apă, porțiuni deluroase, o pistă pentru condus cu viteză în curbă sau porțiuni cu denivelări. Echipa testează orice, de la consumul de carburant, manevrabilitate și stabilitate și până la frâne, anvelope sau nivelul de zgomot de la interior.

Cu ajutorul rezultatelor obținută în laboratoare și circuitele de test, echipa Volvo Buses poate face o analiză completă și să verifice dacă vehiculele și produsele îndeplinesc cerințele și certificările legale.

Citește și:

Noua gamă de autobuze hibrid Volvo S-Charge

Volvo Buses lansează autocarul cu etaj Volvo 9700 DD

VIDEO: Un autobuz Volvo circulă fără șofer în depou

Guvern: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...