De azi, tarife mai mari pentru permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare
Home Transportatori De azi, tarife mai mari pentru permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare
Transportatori

De azi, tarife mai mari pentru permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare

24

Începând de astăzi, 17 iunie 2020, permisele de conducere vor fi eliberate la un tarif de 89 de lei, iar certificatele de înmatriculare, la 49 de lei, a anunţat RA Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).Vechile tarife erau de 68 de lei pentru permisele auto (creștere de 30%) și de 37 de lei pentru certificatele de înmatriculare (creștere de 32%).

Potrivit RAAPPS, pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preţ pentru permise de conducere şi certificate de înmatriculare, respectiv martie 2009, ajustată în limita indicelui preţului de consum (IPC) de 135,1% înregistrat în perioada martie 2009-februarie 2020, respectiv cu indicele preţului de consum de 131,59 %, rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecţie de 0,9, care reflectă avantajul consumatorului, potrivit prevederilor art.3 alin.2 din H.G nr.669/2001.

Ministerul Finanţelor şi-a dat acceptul pentru creşterea tarifelor. Modalităţile de încasare a taxelor atât pentru permisele de conducere, cât și pentru certificatele de înmatriculare rămân neschimbate.

Astfel, românii care vor să le fie eliberate sau reînnoite permisele de conducere ori au nevoie să-și înmatriculeze autovehiculul pot achita taxele pentru acestea prin Internet Banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar.

În cazul plăţii în numerar, contravaloarea acestor taxe NU se mai poate achita prin casieriile CEC Bank. Cei care vor să achite cash o pot face la caseriile unităţilor Trezoreriei Statului, la ghişeele serviciilor publice regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiilor Prefectului şi prin mandat poştal.

Plata online se poate face şi în sistem de internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana în cauză are deschis un cont bancar, prin virament către contul unic deschis de către fiecare Instituţie a Prefectului.

Numărul contului IBAN, numărul codului fiscal, adresele trezoreriilor şi ale caseriilor instituţiilor prefectului unde se poate face plata în numerar sunt anunţat pe site-ul fiecărei Instituţii a Prefectului.

Citește și:

Documentele ARR care au expirat sunt valabile până la 13 septembrie

Guvern: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...