Cu ajutorul Gebruder Weiss, echipamentul misiunii spațiale a ajuns în nordul Suediei

Containerul Gebrüder Weiss cu echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială a ajuns la Kiruna, în nordul Suediei. Șoferul de camion Rudolf Kiesel a parcurs distanța de 2.000 de kilometri de la Berlin, via Stockholm, până la Cercul Arctic, în patru zile.

Gebrüder Weiss este partenerul logistic oficial al Swedish Space Corporation (SSC). Compania a organizat transportul echipamentului pentru cea de-a 15-a misiune spațială. Acolo încep acum pregătirile pentru lansarea rachetei, care este programată pentru data de 22 noiembrie.

Thomas Heger, expert în logistică la Gebrüder Weiss din Nürnberg, relatează despre provocările întâmpinate. ”Traseul de la Berlin la Kiruna este cu siguranță excepțional. Este cel mai nordic punct în care un camion Gebrüder Weiss a ajuns vreodată”, spune acesta.

Cu toate acestea, Heger nu a avut emoții în niciun moment pe durata transportului. „De-a lungul întregului traseu, ne-am putut baza în totalitate pe propriile resurse și pe know-how-ul nostru în domeniul logistic. De aceea, am fost convins încă de la început că vom gestiona situația așa cum trebuie”, afirmă Heger.

În perioada 14-24 noiembrie, SSC va desfășura misiunea „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)” la baza de rachete Esrange de lângă Kiruna, în cadrul căreia vor fi transportate în spațiu douăsprezece experimente, care vor fi studiate în condiții de imponderabilitate.

Experimentele de la bordul rachetei provin din domeniile biomedicinei, fizicii, astronomiei și biologiei și au fost inițiate de echipe de cercetare internaționale. Scopul misiunii este de a dobândi cunoștințe pentru cercetare, dar și privind activitatea astronauților în spațiu.

Adaugati comentariu