Controale BAG: 1 din 3 camioane nu respectă regulile de cabotaj

La 20 august, Biroul Federal pentru Transport de Marfă (BAG) a efectuat un amplu control în toată Germania. Rezultatul: 31,5% dintre camioanele controlate nu au respectat regulile de cabotaj.
Înmatriculări de camioane grele în Europa: Scădere de 60% în aprilie regulile de cabotaj

Controalele BAG privind regulile de cabotaj au fost realizate în 23 de puncte din toată Germania. Printre locurile în care au fost organizate aceste acțiuni s-au numărat facilități de producție și centre logistice (inclusiv mai multe depozite ale Amazon și porturile Hamburg și Rostock). Controalele au vizat inclusiv transporturile de deșeuri de la companiile de reciclare din Bavaria spre destinații din Saxonia și Thuringia.

Potrivit informațiilor prezentate de BAG, din totalul de 618 de vehicule controlate, 417 au fost verificate și dacă respectă regulile privind cabotajul. 124 dintre acestea efectuau operațiuni de cabotaj, iar 39 dintre ele nu au respectat legislația în vigoare (31,5%). Rezultatele controalelor BAG au mai arătat că numărul operațiunilor de cabotaj a scăzut considerabil în zonele și regiunile verificate în trecut.

În plus, alte 122 de controale efectuate la 20 august au vizat perioadele de condus și de odihnă ale șoferilor. 31 dintre șoferii controlați (25,4%) au încălcat regulile.

BAG plănuiește mai multe acțiuni de control de acest fel și în lunile următoare.

Citește și:

UE nu va permite britanicilor operațiuni de cabotaj din 2021

Danemarca introduce din 2021 salariu minim pentru operațiunile de cabotaj

Joburile de şofer, în topul căutărilor de locuri de muncă, în luna august

Adaugati comentariu