Kärcher importă componentele fabricate în România cu trenul

Specialistul în instalații de curățenie Kärcher folosește trenul pentru a transporta componentele fabricate de furnizorii din România. Din luna iunie, 5 trenuri operate de LKV Walter circulă săptămânal între Oradea și Stuttgart.
Kärcher importă componentele fabricate în România cu trenul

Kärcher folosește calea ferată pentru a transporta în Germania o mare parte dintre componentele fabricate în România. Compania folosește trenurile din luna iunie, în cooperare cu specialistul austriac LKW Walter. Pentru transporturi este folosită noua rută feroviară Oradea – Stuttgart, cu 5 curse săptămânale.

Fiecare remorcă transportată cu trenul este scutită de 1.000 de kilometri parcurși pe șosea. De aceea, LKW Walter estimează că reducerea cantității de emisii de CO2 este de 710.000 kg anual. Efectul este similar cu cel al unei păduri de 71 de hectare.

”Ruta feroviară Oradea – Stuttgart este o nouă bornă în istoria cooperării dintre Kärcher și LKW Walter”, se arată într-un comunicat al companiei de logistică. Cele două afaceri de familie mai colaborează pe rute de transport combinat din Italia în Scandinavia, Benelux și Franța.

Baza noii cooperări este dorința celor două companii de a intensifica eforturile privind sustenabilitatea. Kärcher și-a redus constant în ultimii ani emisiile de CO2, prin îmbunătățirea eficienței energetice a fabricilor și clădirilor. Utilizarea materialelor reciclabile în producție și reducerea ambalajelor din materiale plastice se află de asemenea pe agenda liderului mondial în tehnologie pentru curățenie.

La rândul său, LKW Walter este lider european în transportul de camioane complete și este considerat unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de transport prietenoase cu mediul. Față de transportul rutier, reducerea emisiilor de CO2 în transportul combinat este de 55% în cazul transportului feroviar și de 75% pentru cel naval.

Adaugati comentariu