Comandă record de autobuze electrice eCitaro
Home Autobuze Comandă record de autobuze electrice eCitaro
Autobuze

Comandă record de autobuze electrice eCitaro

10

Compania de transport public ÜSTRA din Hanovra a semnat un acord cadru pentru achiziționarea a 48 de autobuze electrice eCitaro. Primele patru unități vor fi livrate în acest an.Comanda este compusă din 30 de autobuze solo și 18 modele articulate eCitaro G. Toate modelele eCitaro comandate vor fi echipate cu pantograf pentru încărcări intermediare, la capăt de linie. Autobuzele cu podea joasă vor fi echipate cu 10 pachete de baterii, cu o capacitate totală de 243 kWh.

Aceste autobuze electrice eCitaro comandate de ÜSTRA dispun și de numeroase sisteme noi de siguranță, precum Preventive Brake Assist și Sideguard Assist. Autobuzele mai au rampă de acces pentru cărucioare, prize USB și un sistem de infotainment cu ecrane TFT.

ÜSTRA operează în Hanovra 331 de metrouri, 141 de autobuze și patru feriboturi electrice. Autobuzele acoperă 38 de liniii și 672 de stații, parcurgând anual aproximativ 12 milioane km. În următorii 5 ani, compania vrea să opereze în centrul orașului doar cu autobuze electrice. Bugetul necesar pentru înnoirea flotei este de 53 de milioane de euro, iar emisiile anuale de CO2 vor scădea cu 3,8 milioane de tone.

”ÜSTRA lucrează rapid pentru obținerea mobilității fără emisii. Suntem mândri că eCitaro va fi o componentă importantă a acestei campanii”, a declarat Ulrich Bastert, șef de Marketing, Sales & Customer Services la Daimler Buses.

”Am regăsit în Daimler un producător experimentat de autobuze electrice. Livrarea celor 48 de autobuze electrice eCitaro va fi temelia ambițiilor noastre de a electrifica complet transportul public din Hanovra până în 2023”, a spus și Denise Hain, membru în consiliul de conducere al ÜSTRA.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...