Comandă record de autobuze electrice eCitaro

Compania de transport public ÜSTRA din Hanovra a semnat un acord cadru pentru achiziționarea a 48 de autobuze electrice eCitaro. Primele patru unități vor fi livrate în acest an.
Comandă record de autobuze electrice eCitaro

Comanda este compusă din 30 de autobuze solo și 18 modele articulate eCitaro G. Toate modelele eCitaro comandate vor fi echipate cu pantograf pentru încărcări intermediare, la capăt de linie. Autobuzele cu podea joasă vor fi echipate cu 10 pachete de baterii, cu o capacitate totală de 243 kWh.

Aceste autobuze electrice eCitaro comandate de ÜSTRA dispun și de numeroase sisteme noi de siguranță, precum Preventive Brake Assist și Sideguard Assist. Autobuzele mai au rampă de acces pentru cărucioare, prize USB și un sistem de infotainment cu ecrane TFT.

ÜSTRA operează în Hanovra 331 de metrouri, 141 de autobuze și patru feriboturi electrice. Autobuzele acoperă 38 de liniii și 672 de stații, parcurgând anual aproximativ 12 milioane km. În următorii 5 ani, compania vrea să opereze în centrul orașului doar cu autobuze electrice. Bugetul necesar pentru înnoirea flotei este de 53 de milioane de euro, iar emisiile anuale de CO2 vor scădea cu 3,8 milioane de tone.

”ÜSTRA lucrează rapid pentru obținerea mobilității fără emisii. Suntem mândri că eCitaro va fi o componentă importantă a acestei campanii”, a declarat Ulrich Bastert, șef de Marketing, Sales & Customer Services la Daimler Buses.

”Am regăsit în Daimler un producător experimentat de autobuze electrice. Livrarea celor 48 de autobuze electrice eCitaro va fi temelia ambițiilor noastre de a electrifica complet transportul public din Hanovra până în 2023”, a spus și Denise Hain, membru în consiliul de conducere al ÜSTRA.

Adaugati comentariu