Comandă record de autobuze electrice Volvo
Home Autobuze Comandă record pentru autobuze electrice Volvo
AutobuzeTehnologie

Comandă record pentru autobuze electrice Volvo

40

Volvo Buses a primit cea mai mare comandă individuală din Europa pentru autobuze electrice. Începând din 2020, compania va livra 157 de autobuze electrice articulate operatorului Transdev.Autobuzele vor fi folosite pe mai multe rute din Goteborg, ajutând la reducerea emisiilor și zgomotului. ”Volvo este un pionier al electromobilității și transportului public sustenabil. Avem o perspectivă completă de sistem, cu vehicule, servicii și infrastructura de încărcare. Această comandă importantă confirmă că aceste autobuze electrice sunt deja recunoscute ca o soluție sustenabilă și viabilă din punct de vedere financiar”, a declarat Håkan Agnevall, președintele Volvo Buses.

”Transdev este astăzi cel mai mare operator de autobuze electrice din Europa și cunoaștem bine provocările tranziției către electromobilitate. Am ales cu atenție un partener care să ne poată livra la timp atât autobuzele, cât și infrastructura de încărcare. Este o mare satisfacție să anunțăm acest parteneriat pentru operațiunile din Goteborg, orașul gazdă al Volvo”, a spus și Gunnar Schön, CEO al Transdev Suedia.

Toate autobuzele din această comandă vor fi modele Volvo 7900 Electric Articulated, lansate recent. Modelul are o capacitate de 150 de pasageri și un consum energetic cu 80% mai mic decât al unui model echivalent diesel. Autobuzele vor fi încărcate în stații rapide de-a lungul rutei, folosind interfața comună OppCharge. Comanda mai include 27 de autobuze diesel Euro VI pentru operațiuni regionale, care vor fi alimentate cu biodiesel.

”Pentru noi, ca furnizor de mobilitate, este vital să putem oferi mereu pasagerilor servicii bune și vehicule funcționale, dar și un mediu bun de lucru pentru șoferii noștri. Noile autobuze, în special cele electrice, vor ajuta la curățirea orașului, dar și la obținerea unui mediu de lucru mai bun”, a explicat Gunnar Schön.

”Electromobilitatea produce noi oportunități pentru planificarea urbană, deoarece autobuzele silențioase și fără emisii pot opera mai aproape de locuitorii orașului. Volvo vrea să fie un lider în electrificare și un partener pentru orașele care vor să implementeze soluții de transport public sustenabile pe termen lung”, a concluzionat Håkan Agnevall.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...