Comandă pentru 60 de autobuze articulate electrice Volvo
Home Autobuze Comandă pentru 60 de autobuze articulate electrice Volvo
AutobuzeTehnologie

Comandă pentru 60 de autobuze articulate electrice Volvo

41

Volvo Buses a semnat un alt contract major pentru autobuze electrificate. Compania Nobina a plasat o comandă pentru 60 de autobuze electrice articulate Volvo, care vor intra în operare în orașul suedez Malmo, anul viitor.”Suntem foarte recunoscători pentru noua comandă semnficativă pentru autobuze electrice. Într-un timp scurt am primit comenzi pentru 220 de autobuze electrice de la două dintre cele mai mari orașe din Suedia. Aceasta arată că autobuzele elctrice sunt deja o soluție viabilă pentru orașele care își doresc un transport public sustenabil pe termen lung. Mai mult, electromobilitatea aduce noi oportunități pentru planificarea urbană și îmbunătățește flexibilitatea, deoarece transportul public ajunge mai aproape de locurile unde oameniii muncesc și trăiesc”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses.

Nobina a comandat modele Volvo 7900 Electric Articulated, lansate în toamna anului trecut. Aceste autobuze articulate electrice Volvo pot transporta până la 150 de pasageri și sunt cu 80% mai eficiente decât versiunile echivalente diesel. Bateriile pot fi încărcate rapid prin intermediul stațiilor OppCharge aflate de-a lungul traseului, sau pe termen lung la depou.

”Vedem o transformare rapidă a transportului public. Autobuzele electrice și noile tehnologii îndeplinesc nevoile societății și pasagerilor pentru servicii de transport eficiente, confortabile și sustenabile. Autobuzele electrice articulate Volvo și bateriile lor de mare capacitate îndeplinesc nevoile noastre pentru traficul intens din Malmo”, a spus și Henrik Dagnäs, director general al Nobina Suedia.

Livrarea celor 60 de autobuze electrice va începe în ianurie 2021 și se va finaliza în luna aprilie. Ele vor fi folosite pe rutele 5 și 7 din Malmo. Modelul Volvo 7900 Electric Articulated este pregătit să poate intra în zonele cu restricții de zgomot, emisii și viteză, precum zonele cu zero emisii sau stațiile aflate la interior.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...