Mercedes-Benz Citaro NGT (1)
Home Autobuze Citaro NGT alimentat cu CNG, testat în Bucureşti
AutobuzeTehnologie

Citaro NGT alimentat cu CNG, testat în Bucureşti

13

Mercedes-Benz România a pus la dispoziţia Primăriei București un autobuz Mercedes-Benz Citaro NGT, ce va fi testat timp de două săptămâni de către Societatea de Transport București S.A., fostă RATB.

Autobuzul va fi utilizat pe una din rutele mijloacelor de transport, cu călători, până pe 11 octombrie. Testul se desfășoară în parteneriat cu ENGIE România, care pune la dispoziţie combustibilul necesar prin prima sa stație publică de gaz natural comprimat din București.

”Prin testarea autobuzului Citaro NGT cu motor pe gaz natural comprimat, pe străzile din București, promovăm soluţiile alternative de propulsie pentru transportul de pasageri şi, totodată, facem un pas important în implementarea strategiei Mercedes-Benz cu privire la reducerea emisiilor de CO2”, a declarat Valeriu Zahariu, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

”Autobuzele Mercedes-Benz setează standarde ridicate din punct de vedere al siguranţei, calităţii şi tehnologiei încorporate, dovedind totodată reducerea costurilor totale de operare şi a emisiilor de CO2. Cu Citaro NGT următoarea oprire este oraşul verde”, a spus și Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director pentru autobuze şi autocare în cadrul Mercedes-Benz România.

Această acţiune face parte dintr-un demers mai amplu întreprins de Mercedes-Benz România. Acesta a început anul trecut, prin caravana de prezentare a autobuzului urban Mercedes-Benz Conecto – echipat cu noua generaţie de motoare Euro 6, ce reduce semnificativ emisiile de CO2 şi, implicit, consumul de combustibil, şi îmbunătăţeşte caracteristicile de performanță ale motoarelor din generaţia precedentă.

Anul acesta, între 20 iulie -14 august, a fost organizată caravana de prezentare a noului autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, ce a avut ca scop evidenţierea principalelor caracteristici tehnice şi funcţionale ale autobuzului, precum şi a beneficiilor rezultate din reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2. Citaro Hybrid este totodată eligibil pentru achiziţiile finanţate din Fonduri Europene, iar, în perioada următoare, societăţile de transport public din România vor avea ocazia să şi testeze, în condiţii reale de trafic, acest autobuz.

Pe 8 septembrie, Citaro NGT a participat la ”Marșul vehiculelor verzi”, o inițiativă premergătoare Conferinței ”Transport Inteligent, Trafic Inteligent”, ambele organizate în Bucureşti de JUMP TO SMART – ERomania. Scopul evenimentului a fost promovarea în rândul cetăţenilor a avantajelor vehiculelor cu emisii reduse – electrice, hibride sau pe gaz natural comprimat (CNG) – şi încurajarea achiziţiilor unor astfel de modele, în vederea creării unui sistem de transport sustenabil și prietenos cu mediul și cetățenii.

Mercedes-Benz Citaro NGT (4)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...

Autobuze

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368 de la 1 martie

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368, din start de martie. Anunțul...