Chronotruck și Moveecar, primele soluții phygitale GEFCO
Home Logistică Chronotruck și Moveecar, primele soluții phygitale GEFCO
Logistică

Chronotruck și Moveecar, primele soluții phygitale GEFCO

25

Grupul GEFCO, lider european în logistică auto și un expert mondial în lanțul de aprovizionare multi-modal, a anunțat astăzi lansarea a două soluții „phygitale” (care combină capacitățile fizice și tehnologiile digitale) pentru a asigura o experiență de neegalat utilizatorilor: Chronotruck și Moveecar.Aceste inovații sunt bazate pe un know-how de 70 de ani în logistică și experiența digitală a partenerilor. Recent achiziționată de GEFCO, Chronotruck reprezintă o platformă digitală pentru transporturi rutiere de marfă care simplifică livrările pentru transportatorii rutieri prin algoritmi robuști care corelează cererea cu oferta disponibilă. Moveecar reprezintă o platformă digitală creată de GEFCO și de experți IT internaționali care asigură servicii de logistică pe întreaga durată de viață a vehiculului pentru companii din domeniul auto și al mobilității.

”Comportamentul consumatorului digital a influențat în mod semnificativ strategia noastră din punct de vedere al deservirii piețelor business-to-business (B2B) și business-to-business-to-consumer (B2B2C). În prezent, noi combinăm know-how-ul privind rețeaua fizică și competențele digitale pentru a susține noile servicii phygital. Chronotruck și Moveecar pun în valoare inteligența artificială, învățarea automată și algoritmii puternici pentru a schimba experiența consumatorului”, a declarat Emmanuel Arnaud, Vice-președinte Executiv, Vânzări și Marketing al GEFCO.

Chronotruck conectează transportatorii cu firmele de expediții printr-o platformă digitală care utilizează algoritmi puternici. Societățile de expediții pot alege un transportator pentru mărfurile lor generale, între 50 kg și 28 tone, la prețul corect și la momentul corect. Chronotruck asigură accesul la transportatorii din apropiere și un portofoliu de servicii digitalizate, inclusiv cotații de preț instantanee, urmărirea poziției geografice a vehiculului, confirmarea livrării și e-facturare. Pentru transportatori, platforma digitală oferă oportunitatea de a optimiza fluxurile și de a utiliza camioanele la capacitate maximă prin acceptarea comenzilor din apropiere.

Platforma Chronotruck deservește peste 9.000 de clienți în Franța și planifică extinderea în curând a activității în Europa. În prezent, platforma digitală este disponibilă în șapte limbi: engleză, franceză, germană, italiană, polonă, portugheză și spaniolă.

Moveecar: logistica vehiculului în orice moment și în orice loc

Platforma digitală Moveecar permite societăților de car-as-a-service (CaaS), ca de exemplu producători auto, dealeri auto, manageri de flotă, societății de închiriere și leasing, agenți de licitații, agenți de comerț electronic și agenți de transporturi, să ofere servicii superioare de logistică auto pentru întreaga durată de viață a vehiculului.

Emmanuel Arnaud, Vice-președinte executiv pentru Vânzări și Marketing al GEFCO a declarat: ”Pentru serviciile Moveecar există o piață interesantă și încă neexplorată. În Europa, în fiecare an se vând 45 de milioane de vehicule folosite și 15 milioane de vehicule noi. Transportul acestor vehicule, adesea în grupuri mici sau în livrări individuale, este complicat. Moveecar pune în valoare expertiza GEFCO în logistica auto pentru transportul eficient al acestora la nivel național și internațional”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...