Cererea de servicii de transport se va tripla pana in 2050
Home Logistică Cererea de servicii de transport se va tripla până în 2050
LogisticăTehnologie

Cererea de servicii de transport se va tripla până în 2050

60

La nivel global, cererea de servicii de transport va crește dramatic în următorii 30 de ani, dar sectorul de transport s-ar putea schimba semnificativ.La nivel global, transportul de pasageri va crește aproape de trei ori până în 2050, de la 44 la 122 de trilioane de pasageri-kilometri. Cererea de servicii de transport de mărfuri se va tripla de asemenea, potrivit estimărilor International Transport Forum.

Cele mai importante tendințe actuale pot afecta masiv felul în care se va transforma sectorul de transport în viitor, ținta principală fiind reducerea emisiilor.

O pondere masivă a mobilității partajate ar putea reduce la jumătate numărul de km parcurși în orașe și cu 30% emisiile de CO2 ale transportului urban până în 2050.

Răspândirea vehiculelor autonome va crește puțin numărul de pasageri-kilometri, dar emisiile de CO2 rezultate pot scădea dacă rata de ocupare este mare. Camioanele autonome ar atrage marfa transportată acum feroviar sau naval, dar cu un impact neglijabil asupra CO2.

Munca de la domiciliu ar putea reduce numărul kilometrilor parcurși în mediul urban și emisiile cu aproximativ 2 la sută.

În schimb, cursele aeriene low-cost și rutele lungi vor provoca o creștere cu 1% a emisiilor datorate călătoriilor interurbane. Tendința ar putea fi contracarată prin extinderea sistemului feroviar de mare viteză.

Carburanții alternativi folosiți în aviație ar putea reduce dramatic emisiile de CO2. În plus, electrificarea zborurilor scurte ar scădea emisiile cu 55%.

Creșterea rapidă a comerțului electronic ar putea crește volumele de mărfuri între 2% și 11% până în 2050, iar emisiile de CO2 ar putea crește cu 4%, în funcție de modul de transport folosit.

În schimb, folosirea la scară largă a printării 3D pentru producerea locală ar putea reduce volumele de mărfuri și emisiile cu până la 28%.

De asemenea, introducerea masivă a camioanelor de mare capacitate ar putea reduce emisiile generate de transportul rutier de marfă cu 3% până în 2050. Dacă autocamioanele folosite pe distanțe lungi ar trece la carburanți cu emisii reduse sau zero emisii, reducerea de CO2 ar ajunge la 16%.

În concluzie, combinația dintre mobilitatea partajată, vehiculele autonome și restricționarea autoturismelor private ar putea reduce emisiile de CO2 generate de transportul urban cu până la 73%.

Introducerea combinată a noilor tehnologii și îmbunătățirea eficienței logistice ar putea reduce emisiile de CO2 generate de transportul rutier de marfă cu 60% până în 2050.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

LogisticăNoutati

Packeta România crește rețeaua de magazine online și selleri parteneri

Packeta România și-a a extins rețeaua de magazine online și selleri parteneri...

LogisticăNoutati

Firmele de curierat, responsabile de succesul extinderii magazinelor online în străinătate

Companiile de curierat sunt peste 50% responsabile de succesul extinderii magazinelor online...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...