Mercedes-Benz-Vans-Vision-URBANETIC-bus
Home Noutati Mercedes-Benz Vans prezintă conceptul Vision URBANETIC
Noutati

Mercedes-Benz Vans prezintă conceptul Vision URBANETIC

10

Mercedes-Benz Vans a prezentat la IAA 2018 Vision URBANETIC, un concept revoluționar de mobilitate urbană, electric și autonom, care elimină delimitările dintre transportul de persoane și cel de mărfuri.În centrul acestui concept se află ideea de sharing. Vision URBANETIC se bazează pe un șasiu skateboard care poate fi adaptat în câteva minute pentru a transporta un modul destinat persoanelor sau unul pentru mărfuri, în funcție de cerințele din acel moment. Șasiul include toate funcțiile de conducere, astfel că se poate deplasa autonom, fără un modul atașat, către următoarea destinație. Asociat cu transportul complet automatizat și fără șofer, Vision URBANETIC reduce traficul, emisiile și contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane.

Mercedes-Benz-Vans-Vision-URBANETIC-cargoVision URBANETIC are o lungime totală de 5,14 m și poate transporta până la 12 persoane sau 10 europaleți, în funcție de modulul ales. Vehiculul poate fi folosit și ca punct de livrare flexibil pentru bunurile comandat online, în locul și la ora solicitate de clienți.

Vision URBANETIC oferă o nouă dimensiune în comunicarea cu pasagerii și mediul înconjurător. Sute de unități de iluminare afișează, pe flancuri, conturul persoanelor care se apropie, semnalizându-le faptul că au fost observați. De asemenea, vehiculul își anunță intențiile: opresc, aștept, plec. Plafonul transparent arată cele mai importante informații pentru pasageri, cum ar fi opririle sau alte informații utile. Conectat cu informațiile locale, sistemul poate estima că într-o anumită zonă va urma o cerere crescută de transport, de exemplu la finalul unui concert.

Rezultatul este o flotă autonomă, cu trasee planificate flexibil și eficient, conform necesităților de transport. Cu excepția ciclului de încărcare pentru bateria electrică și a perioadelor de mentenanță, fiecare autovehicul poate fi folosit 24 de ore din 24, 365 de zile pe an.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE FLOTEAUTO.RO!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Rama Giurgiu, pentru linia de metrou M5, e în București

Primul tren nou de metrou de la Alstom, rama ,,Giurgiu”, a ajuns...

Noutati

Conti Eco Gen 5, noua gamă de anvelope pentru camion de la Continental

Continental a prezentat linia de anvelope Conti Eco de a cincea generație...

Noutati

Obiective mai stricte de emisii de CO2 pentru camioane și autobuze

Parlamentul European a adoptat noi măsuri – deja convenite cu Consiliul –...

Noutati

Daimler Truck & Bus România plantează câte un copac pentru fiecare vehicul comercial nou înmatriculat anul trecut

Daimler Truck & Bus România, subsidiara locală a producătorului german de autocamioane...