Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa BYD Keolis Olanda
Home Autobuze Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa
AutobuzeTehnologie

Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa

40

BYD și-a asigurat cea mai mare comandă individuală de autobuze electrice din Europa. Subsidiara olandeză a furnizorului de transport public Keolis a comandat 259 de autobuze pur electrice BYD eBuses, care vor fi livrate începând din vară.Contractul a fost semnat după o strânsă cooperare între Keolis și BYD pentru a elabora un pachet complex pentru întreaga durată de viață a autobuzelor. BYD va livra astfel o soluție completă de transport, care ia în calcul nevoile operaționale ale Keolis și cerințele de confort ale pasagerilor.

Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa vine după alte contracte semnificative semnate de BYD cu operatori majori de transport de pe continent. Până acum, autobuzele electrice BYD au fost livrate în aproape 60 de orașe din peste 10 țări europene. BYD este cel mai mare furnizor de autobuze electrice din Europa, cu peste 1.200 de astfel de vehicule livrate până în prezent.

Keolis Olanda a comandat autobuze electrice BYD de 8,7, 12 și 13 metri lungime. Acestea vor intra în serviciu la finalul anului 2020 pe rute din regiunea Jssel-Vecht, inclusiv orașele Zwolle, Apeldoorn și Lelystad. Modelul de 13 metri lungime dispune de cea mai recentă tehnologie pentru baterii, care oferă o autonomie mai mare și posibilitatea de a efectua călătorii interurbane. 206 din cele 259 de autobuze sunt modele de 12 metri lungime, echipate cu pantograf.

”Acest contract este o nouă bornă în istoria BYD în Europa. Este mai mult decât să construim și să livrăm 259 de autobuze electrice. Am lucrat intens cu Keolis pentru a oferi o soluție completă de transport. Modelul nostru de cooperare cu Keolis poate fi preluat cu succes și în cazul altor mari operatori de transport”, a declarat Isbrand Ho, director general al BYD Europa.

Contractul cu Keolis Olanda nu este însă și cel mai mare semnat de BYD în lume. Recent, operatorul de transport public TransMilenio din capitala Columbiei, Bogota, a făcut o comandă pentru 379 de unități BYD eBus, care vor intra în operare în luna septembrie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...