Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa BYD Keolis Olanda
Home Autobuze Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa
AutobuzeTehnologie

Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa

3

BYD și-a asigurat cea mai mare comandă individuală de autobuze electrice din Europa. Subsidiara olandeză a furnizorului de transport public Keolis a comandat 259 de autobuze pur electrice BYD eBuses, care vor fi livrate începând din vară.Contractul a fost semnat după o strânsă cooperare între Keolis și BYD pentru a elabora un pachet complex pentru întreaga durată de viață a autobuzelor. BYD va livra astfel o soluție completă de transport, care ia în calcul nevoile operaționale ale Keolis și cerințele de confort ale pasagerilor.

Cea mai mare comandă de autobuze electrice din Europa vine după alte contracte semnificative semnate de BYD cu operatori majori de transport de pe continent. Până acum, autobuzele electrice BYD au fost livrate în aproape 60 de orașe din peste 10 țări europene. BYD este cel mai mare furnizor de autobuze electrice din Europa, cu peste 1.200 de astfel de vehicule livrate până în prezent.

Keolis Olanda a comandat autobuze electrice BYD de 8,7, 12 și 13 metri lungime. Acestea vor intra în serviciu la finalul anului 2020 pe rute din regiunea Jssel-Vecht, inclusiv orașele Zwolle, Apeldoorn și Lelystad. Modelul de 13 metri lungime dispune de cea mai recentă tehnologie pentru baterii, care oferă o autonomie mai mare și posibilitatea de a efectua călătorii interurbane. 206 din cele 259 de autobuze sunt modele de 12 metri lungime, echipate cu pantograf.

”Acest contract este o nouă bornă în istoria BYD în Europa. Este mai mult decât să construim și să livrăm 259 de autobuze electrice. Am lucrat intens cu Keolis pentru a oferi o soluție completă de transport. Modelul nostru de cooperare cu Keolis poate fi preluat cu succes și în cazul altor mari operatori de transport”, a declarat Isbrand Ho, director general al BYD Europa.

Contractul cu Keolis Olanda nu este însă și cel mai mare semnat de BYD în lume. Recent, operatorul de transport public TransMilenio din capitala Columbiei, Bogota, a făcut o comandă pentru 379 de unități BYD eBus, care vor intra în operare în luna septembrie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Piața germană de autobuze electrice a crescut cu 20% în 2023

Dacă per total piața germană de autobuze și autocare a crescut cu...

Autobuze

KARSAN a dat lovitura! Excelența în electrificare recompensată în 2023 cu 9 premii

Pionier în electrificarea transportului public în Europa, și recent intrată pe piața...

AutobuzeCamioane

Camioane și autobuze: UE este de acord cu cele mai ambițioase obiective de reducere a CO2 la nivel global

Parlamentul European și statele membre ale UE au convenit joi să reducă...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...