Home Noutati Castrol România lansează un canal YouTube cu sfaturi pentru întreținerea de bază a mașinii
Noutati

Castrol România lansează un canal YouTube cu sfaturi pentru întreținerea de bază a mașinii

32

Castrol România a lansat un nou canal de YouTube pentru a ghida utilizatorii în mod simplu și clar cu privire la întreținerea de bază a autovehiculului și cum să selecteze uleiul corect pentru autovehicul sau motocicletă.

Noile videoclipuri explică diferența dintre diferitele indice de vâscozitate ale uleiului și subliniază cum au fost compuse formulele pentru a proteja motorul în diferite posibile scenarii de conducere, inclusiv traficul cu oprire-pornire, viteze mari și mulți kilometri parcurși între întrețineri. Utilizatorii pot afla și despre aditivii de ulei de motor și diferențele dintre uleiurile sintetice și cele convenționale.

Sunt prezentate și ghiduri video foarte utile pas-cu-pas care au ca scop să diminueze din grijile pe care mulți oameni și le fac în timp ce realizează întreținerea ei înșiși. Vizualizatorii sunt ghidați cu privire la schimbarea uleiului de motor al propriului autovehicul în cinci pași simpli, incluzând drenarea uleiului și înlocuirea acestuia și a filtrului. Alte subiecte includ cum să verificați nivelul de ulei, ce să faceți dacă presiunea uleiului este prea joasă și ce să faceți dacă a fost pus prea mult ulei.

Canal YouTube creat de Castrol România cu sfaturi utile

Crearea noului canal de YouTube al Castrol vine în urma publicării recente a studiului de piață la nivel național cu privire la tendințele în materie de întreținere. Care a relevat faptul că doar 53% dintre proprietarii români de autovehicule afirmă că nivelul uleiului de motor al autovehiculului lor este verificat o dată pe lună*, conform recomandării experților în lubrifianți de la Castrol pentru a optimiza eficiența carburantului, a reduce nivelul emisiilor de carbon și a prelungi durata de viață a motorului.

 

Același studiu a arătat faptul că o mică parte din proprietarii români de autovehicule (27%) nu au completat niciodată uleiul de motor pentru autovehiculul lor actual sau oricare dintre autovehiculele anterioare, iar 20% au afirmat că nu știu cum să efectueze verificarea la autovehiculul lor actual. Mulți au recunoscut faptul că nu au foarte mare încredere în a verifica personal uleiul, cu un procent de 40% care au fost de acord cu următoarea declarație: „Aș prefera ca un tehnician / mecanic să verifice, întrucât vor face o treabă mult mai eficientă.” Doar 62% dintre respondenți au afirmat că, de obicei, verifică nivelul uleiului ei înșiși, cu ajutorul unui memento, și nu solicită ca acest lucru să fie realizat de un partener, soț/soție, un vecin, o rudă sau un coleg.

Castrol estimează că 21% din autovehiculele de pe drumurile europene funcționează în prezent cu un nivel redus de ulei și 8% prezintă risc imediat de deteriorare, deoarece nivelul uleiului este la sau sub nivelul minim recomandat**.

Shailendra Gupte, Director de marketing EMEA în cadrul Castrol a declarat: „Riscul unei daune pe termen lung la motor crește dacă este folosit un ulei greșit; prin urmare este esențial ca utilizatorii să poată accesa informații de încredere și practice care să le permită cu ușurință să identifice uleiul potrivit pentru autovehiculul lor și cerințele de utilizare.”

„În momentul creării videoclipurilor noastre și atunci când ne-am decis care vor fi subiectele cele mai utile, am făcut cercetări cu privire la întrebările cele mai frecvente care ne-au fost adresate pe YouTube despre selecția uleiului și întreținere,” adaugă Gupte. „Aceste videoclipuri noi au fost concepute pentru a fi atractive și ușor de urmărit, realizate pe baza experienței de lungă durată a Castrol pentru a ajuta la consolidarea încrederii utilizatorilor.”

Via Castrol

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...