Home Logistică Cargus își face propria rețea de lockere
Logistică

Cargus își face propria rețea de lockere

62

Cargus își face propria rețea de lockere. Compania anunță investiții de 40 de milioane de euro în extinderea rețelei pentru următorii doi ani și jumătate. 

Cargus va plasa luna aceasta 300 de lockere în București, ca prim pas al strategiei sale de a investi în soluția de livrare de proximitate, a anunțat compania. Noile lockere, care vor fi amplasate în magazine, benzinării și zone rezidențiale dense vin să completeze rețeaua de parteneri SHIP & GO.

Lockerele sunt o soluție inovatoare de livrare, complet contactless și vor reprezenta focusul Cargus în perioada următoare. Ea va concentra o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro în următorii doi ani și jumătate.

„Este obligatoriu să facem un pas înainte, să ne adaptăm la noua realitate și la cererea pieței. Și să furnizăm o soluție de livrare eficientă, accesibilă și sustenabilă. Lansarea rețelei de lockere Cargus reprezintă o decizie importantă în strategia noastră de dezvoltare. Pentru că vine în completarea rețelei noastre naționale out of home, SHIP & GO, și oferă o soluție inovatoare pentru magazinele online, locale și internaționale, dar și pentru clienții acestora. Următorii ani vor conduce la o schimbare de paradigmă pentru Cargus. Și, cred, pentru întreaga piață de curierat”, susține Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

3.000 de puncte SHIP & GO la finele lui 2022

La sfârșitul acestui an, Cargus va ajunge la aproximativ 3.000 de puncte SHIP & GO (de tip PUDO și lockere), acoperind astfel peste 700 de localități din România. Volumul estimat de livrări pentru rețeaua SHIP & GO este de40.000 de colete/zi, ceea ce reprezintă 20% din numărul total de colete livrate de Cargus.

În plus, rețeaua de livrare de proximitate oferă o mai mare flexibilitate cumpărătorului, ceea ce face ca peste 97% din coletele livrate la punctele PUDO să fie ridicate de către destinatarii finali. De asemenea, aproximativ 50% dintre colete sunt ridicate chiar în prima zi în care ajung la punctele SHIP & GO.

Cargus, rețeaua logistică

În prezent, rețeaua logistică Cargus gestionează 5 hub-uri regionale, iar anul acesta a deschsi un nou depozit, de 11.000 de mp în CTPark Bucharest, care dublează capacitatea de operare a celui din Măgurele. Noua facilitate va ajuta compania de curierat să se pregătească pentru noiembrie – decembrie, sezonul de vârf în vânzările de comerț electronic.

Cargus are peste 5.000 de angajați și colaboratori, deține cinci centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an. La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...