camion
Home Camioane Care este kilometrajul mediu al unui camion de 5 ani
Camioane

Care este kilometrajul mediu al unui camion de 5 ani

187
La fel ca în cazul oricărui model de mașină, și atunci când vrei să achiziționezi un camion de pe piața second hand este indicat să verifici anumite aspecte pentru a te asigura că nu dai greș prin alegerea pe care o faci.

Până la urmă, achiziția pe care o faci are un scop precis și nu ai vrea, cu siguranță, să investești într-un camion mai mult decât ar fi necesar, chiar dacă o să îl folosești pentru a scoate bani pe urma lui.

Ce trebuie să iei în calcul când achiziționezi un camion second hand?

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul atunci când dorești să achiziționezi un camion la mâna a doua este numărul de kilometri pe care îl înregistrează acesta. Acest număr spune multe despre starea vehiculului: care este uzura pieselor, cât vei mai avea de parcurs cu el fără a avea probleme majore etc. Pentru a identifica în mod corect numărul de kilometri pe care îi are un camion înainte de a-l cumpăra este indicată verificarea istoricului vehiculului. În felul acesta vei face primul pas pentru a te asigura că achiziția pe care o faci merită.

Ce spune numărul de kilometri despre un vehicul utilizat?

Numărul de kilometri pe care îl înregistrează un vehicul reprezintă oglida stării pe care o are acesta, cel puțin într-o oarecare măsură. Cu cât kilometrajul este mai mic, cu atât starea vehiculului poate fi mai bună. Bineînțeles, aceasta nu este o regulă absolută, însă la modul general se poate spune acest lucru. Ține cont de faptul că tipul de motor în ceea ce privește combustibilul utilizat este un aspect care influențează starea vehiculului, iar numărul de kilometri parcurși în funcție de acest aspect spune lucruri diferite despre starea vehiculului.

De asemenea, numărul de kilometri parcurși de un camion poate arăta, ca în cazul oricărui alt vehicul, calitatea uzurii componentelor pe care le are acesta. Și asta pentru că la fiecare kilometru parcurs, componentele acestuia se uzează câte puțin, lucru care nu poate fi evitat sub nicio formă – este modul în care funcționează mașinile și care nu poate fi schimbat.

Câți kilometri poate avea un camion pentru a fi o alegere bună?

Un camion model mai vechi care înregistrează deja în jur de 100000 de km este un camion de la care te poți aștepta că e nevoie să începi treptat să schimbi piesă cu piesă, pe rând. În același timp, modelele noi, după 2010, par a fi construite mai bine, ceea ce le face să reziste foarte bine chiar și la distanțe de peste 250000 de kilometri.

Distanța medie anuală pe care o parcurge un camion este de aproximativ 80000-100000 de kilometri, ceea ce înseamnă că poți găsi și variante de camioane care la 5 ani înregistrează un număr de 400000-500000 de kilometri. Acest număr este influențat direct de anumiți factori, unul dintre aceștia fiind mediul în care a rulat camionul – mai mult prin oraș sau mai mult pe autostradă.

Camioanele își păstrează valoarea de-a lungul timpului, motiv pentru care sunt vehicule fiabile de care proprietarii se despart cu greu, ceea ce poate însemna prețuri mari de achiziție chiar și second-hand.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...