Camioane Volvo FH pentru McLaren Racing
Home Camioane Camioane Volvo FH pentru McLaren Racing
CamioaneVehicule speciale

Camioane Volvo FH pentru McLaren Racing

74

McLaren Racing are o flotă nouă de 24 de autotractoare Volvo FH cu cabină Globetrotter XL, care a transportat toate echipamentele pentru cursa de debut a sezonului de Formula 1, ce va avea loc astăzi la Spielberg (Austria).Noile camioane au o configurație 4×2, cu volan pe partea stângă. Culoarea se numește Mammoth Tree Metallic, completată de liniile galben-portocaliu specifice McLaren.

Volvo Trucks a lucrat îndeaproape cu McLaren Racing pentru ca noua flotă de vehicule FH să fie cât mai eficientă. Scopul FIA este ca operațiunile F1 să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

În flota McLaren și-au făcut apariția pentru prima dată 7 unități Volvo FH cu I-Save, care combină motorul Euro 6D de 500 CP cu tehnologia Turbo Compound. Motorul produce un cuplu suplimentar de 300 Nm, reducând turația în accelerări și consumul de carburant.

Volvo FH 500TC Dual ClutchPrincipalul camion al echipei, care tractează remorca cu mașinile de curse, are și o transmisie I-Shift Dual Clutch. Cutia cu două ambreiaje asigură cea mai lină accelerație posibilă, datorită schimbărilor de trepte rapide, fără întreruperi de livrare a puterii. Vehiculul este echipat și cu sistemul Volvo Dynamic Steering, pentru control și stabilitate perfecte la orice viteză.

Celelalte 17 modele din flotă au motoare de 540 CP și șasiu X-Low. Ele vor transporta la fiecare cursă remorcile mega cube cu echipamentele de ospitalitate.

Toate cele 24 de camioane sunt speciale și prin lista foarte bogată de echipamente, care le va face foarte dorite și în momentul revânzării. Printre specificații se numără pachetul complet Dynafleet, sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, navigație TomTom, I-See Predictive Cruise Control, Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist și Lane Changing Support. De asemenea, spațioasa cabină de dormit Globetrotter XL are un interior complet din piele, frigider, cuptor cu microunde și cafetieră.

Noua flotă este asigurată de contracte de service Volvo Gold. Fiecare camion este așteptat să parcurgă peste 140.000 km pe sezon.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...