Camion electric cu baterii Scania în Danemarca
Home Camioane Camion electric cu baterii Scania în Danemarca
CamioaneTehnologie

Camion electric cu baterii Scania în Danemarca

42

Coop, cea mai mare companie de retail din Danemarca, va utiliza, în cadrul operaţiunilor sale de distribuţie urbană, un camion electric Scania cu baterii, cu MTMA de 20 de tone.Introducerea vehicule lor grele care folosesc biocombustibili regenerabili şi soluţii electrice hibride a poziţionat Danemarca printre cele mai progresiste ţări în domeniul transportului sustenabil. Acum a venit rândul unui camio complet electric, cu baterii. Camionul electric Scania, cu o autonomie estimată de până la 140 km, este
planificat să intre în operaţiunile Coop în primul trimestru al anului 2021. Autonomia poate fi extinsă cu soluţii de reîncărcare rapidă, de exemplu în timpul operațiunilor de descărcare sau încărcare a mărfurilor.

”Tranziţia către energia verde în sectorul transporturilor se desfășoara prea încet. Prin urmare, am ales să preluăm noi comanda, să stimulăm dezvoltarea şi să demonstrăm că acest lucru este posibil”, spune Nicolaj Boysen, Directorul de Logistică al Coop Danemarca.

Camioanele electrice alimentate de baterii sunt ideale pentru servicii de distribuţie urbană, operaţiunile fiind silențioase și fără directe de dioxid de carbon. În plus, bateriilor pot fi încărcate cu energie regenerabilă, disponibilă pe scară largă în Danemarca.

”Scania continuă să investească în dezvoltarea de soluţii electrificate, iar noi ne apropiem de punctul critic în care soluţiile electrificate pentru transportul comercial greu va deveni o investiţie solidă pentru clienţii noştri. Obiectivele de sustenabilitate ale Coop se potrivesc cu ale noastre şi aşteptăm cu nerăbdare să facem împreună acești pași spre electrificare”, spune Anton Freiesleben, Director de Vânzări Scania Danemarca.

Lansarea oficială a camioanelor electrice Scania cu baterii va avea loc în cursul acestui an. Compania produce deja autobuze electrice, camioane şi autobuze hibrid și o gamă largă de vehicule care rulează pe bază de biocombustibili regenerabili.

Specificații camion electric cu baterii Scania:

  • MTMA: 20 tone (regulamentul din Danemarca permite până la 2 tone suplimentare pentru a compensa greutatea bateriilor)
  • Configuraţie: 4×2
  • Sistem de propulsie: motor electric de 230 kW (putere de vârf de 290 kW), cuplu maxim 2.150 Nm, transmisie cu 2 viteze
  • Baterii: litiu-ion, 135 kWh
  • Încărcare: putere maximă 130 kW DC (CCS)
  • Autonomie: până la 140 km (în funcţie de operaţiuni/sarcini)
  • Priza de putere electrică: 50 kW
  • Cabină: Scania L cu intrare coborâtă şi geam de siguranţă urbană.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...