BYD intră și pe piața de autobuze din Portugalia

BYD a livrat recent 8 autobuze electrice de 12 metri lungime către operatorul Coimbra Municipal Transportation Service (SMTUC), intrând oficial pe piața de autobuze din Portugalia.
BYD Portugalia

Noua flotă de autobuze electrice BYD eBus din Coimbra urmează altor livrări majore făcute în ultima perioadă de producătorul chinez, care are două fabrici și în Europa. Aceste livrări demonstrează angajamentul operatorilor de transport public și al autorităților locale din Europa spre o mobilitate urbană fără emisii.

Livrarea semnifică și un pas important făcut de Portugalia spre o politică de transport sustenabil. ”Până în 2050, vom alimenta în totalitate transportul rutier cu electricitate sau hidrogen”, a declarat João Pedro Matos Fernandes, ministrul portughez al Mediului și Tranziției Energetice.

”Suntem încântați să înfigem drapelul BYD și pe piața din Portugalia. Este o țară foarte importantă pentru viitorul mobilității electrice, deoarece un număr mare de municipalități portugheze și-au exprimat deja vederile pentru un transport local fără emisii. Acestea vor urmări acum cu atenție orașul Coimbra, locul în care va opera prima flotă de autobuze electrice BYD Portugalia”, a declarat Isbrand Ho, director general al BYD Europa.

”În prezent, compania BYD este prezentă în întreaga Europă, în piețe extrem de diferite, acoperind întregul spectru al condițiilor climatice. Mergem de la frigul extrem din Scandinavia la căldura din țările sudice, precum Italia, Spania și acum Portugalia. Autobuzele electrice BYD eBus operează sigur și fiabil indiferent de climă”, a mai spus Isbrand Ho.

Adaugati comentariu