Registrul European al Companiilor de Transport Rutier: pedepse mari pentru abaterile repetate

De la 1 ianuarie 2021 va funcționa Registrul European al Companiilor de Transport Rutier. Toate amenzile companiilor din UE vor fi introduse în acest sistem, care își propune să pedepsească abaterile repetate. În cazurile cele mai grave, pedeapsa poate ajunge până la pierderea licenței.
Registrul European al Companiilor de Transport Rutier: pedepse mari pentru abaterile repetate

Registrul European al Companiilor de Transport Rutier – European Register of Road Transport Undertakings (ERRU) trebuia să fie funcțional de la 1 ianuarie 2013. Totuși, din lipsa pregătirii unor state membre, implementarea a fost amânată pentru 2021.

Fiecare încălcare a legii va aduce aduce companiilor de transport din UE un anumit număr de puncte de penalizare. În momentul în care numărul de puncte de penalizare depășește o anumită limită, calculată în funcție de mărimea flotei, compania va avea licența suspendată sau chiar anulată. Legislația se aplică și managerilor de transport, care pot fi declarați necorespunzători.

Punctele de penalizare vor rămâne în sistemul ERRU timp de 2 ani. După această perioadă, ele vor fi anulate.

Lista de încălcări ale legii care vor aduce puncte de penalizare este prevăzută în Regulamentul UE 403/2016. Printre abateri se numără cele legate de timpii de condus și de odihnă, tahografe, greutatea și dimensiunile vehiculelor, controalele tehnice, limitele de viteză, licențele șoferilor, transportul de mărfuri periculoase, accesul la piață sau transportul de animale.

Adaugati comentariu