Preţul mediu al biletelor de avion s-a majorat cu 19%

155 de euro este valoarea medie plătită anul trecut de cei care au apelat la avion ca mijloc de transport în scop personal sau de business.

Preţul mediu al biletelor de avion a fost, în 2021, cu 19% mai mare decât în anul anterior. Iar în topul celor mai populare destinaţii pentru români s-au aflat România, Marea Britanie şi Italia. Informațiile reies dintr-o analiză de piaţă întocmită de agenţia de turism online eSky.

Reprezentanţii companiei subliniază că majorările de preţ ale biletelor de avion s-au produs ca urmare a creşterilor de tarife pentru zborurile interne şi intercontinentale.

Prețul mediu pentru un bilet de avion, 155 de euro

Astfel, preţul mediu al unui bilet de avion dus a fost de 155 de euro. Iar în funcţie de tipul de zbor, tarifele au fost următoarele:

  • 70 de euro pentru un zbor intern
  • 90 de euro pentru zbor internaţional
  • 303 euro pentru zbor intercontinental.

„Interesant, în comparaţie cu 2019 şi 2020, preţurile biletelor pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult. În 2019 am plătit în medie 250 de euro pentru un singur bilet, în timp ce în 2020 era 290 de euro. Totodată, este de remarcat că preţurile biletelor pentru rutele internaţionale, de exemplu din România către ţările europene, în 2021 au scăzut cu 5% faţă de 2020 şi cu 11% faţă de 2019”, a declarat Marius Turbatu, Hub manager eSky România.

Cele mai populare destinații

În cursul anului trecut, prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii pentru români s-a aflat România. Iar principalele rute interne pentru cei care au apelat la avion au fost spre Bucureşti, Cluj şi Bacău.

Pe locul secund al ierarhiei se găseşte Regatul Unit al Marii Britanii, cu destinaţia cea mai frecventă Londra. În timp ce următoarea în clasament este Italia, cu zboruri către Milano, Roma şi Sardinia. Poziţia a patra este ocupată de Germania, în frunte cu Frankfurt şi Dortmund.

Iar locul 5 revine Spaniei, unde românii au zburat cel mai frecvent către Barcelona, Madrid, Alicante şi Insulele Canare.Topul destinaţiilor preferate de către români în anul 2021 este completat de Franţa, Belgia, Irlanda, Ţările de Jos şi Turcia.

Pe segmentul asigurărilor de călătorie, datele eSky arată că produsul All Risk, care permite anularea unei călătorii din diverse motive personale. De exemplu: îmbolnăvire, anularea unei cereri de concediu sau îmbolnăvirea unui animal de companie, a fost cel mai popular.

Prin comparaţie, în 2019, doar 20% dintre rezervări aveau o asigurare de călătorie. Iar în 2020 o pondere de 26%, și în 2021 aproape un client din trei.

eSky Group este o agenţie de turism online (OTA) bazată pe tehnologie avansată, lider în Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cei mai importanţi jucători pe pieţele din America de Sud. În prezent, eSky este membru al grupului de agenţii din cadrul International Air Transport Association (IATA).

Adaugati comentariu