Home Servicii Autogas preferă Volvo FM pentru distribuție de GPL
ServiciiTransportatoriVehicule speciale

Autogas preferă Volvo FM pentru distribuție de GPL

18

Transporturile interne au nevoie de vehicule la fel de bune ca oricare alt domeniu de transport. Compania Autogas Impex din Bucureşti a făcut recent o alegere inspirată, achiziţionând patru Volvo FM pentru distribuţie de GPL.

Volvo Trucks are reputaţia de a construi unele dintre cele mai robuste camioane. Din acest motiv, cele mai dese aplicaţii în care le întâlnim sunt și cele mai solicitante ori cele la care performanţele de vârf primează. Cei pentru care preţul mic de achiziţie este principalul argument preferă însă altceva. Dar, cu timpul, și aceștia observă că tot mai importantă devine disponibilitatea camioanelor.

Un astfel de domeniu, în care Volvo era mai puţin reprezentat în România, a fost transportul intern de gaze petroliere lichefiate. Prima companie din România care a înţeles că eficienţa înseamnă cu mult mai mult decât economie la achiziţia echipamentelor este Autogas Impex, unul dintre principalii distribuitori de GPL din ţară. Primele patru cisterne Volvo FM de 330 CP au intrat în exploatare în luna mai. ”Operatorii noștri sunt opriţi în trafic de către alţi șoferi, care admiră faptul că cineva își extinde flota pentru transport intern cu vehicule noi Volvo. Șoferii sunt primii care recunosc mecanica fiabilă și cabinele ergonomice. Am făcut o impresie deosebită! Ne dorim și extinderea perioadei de garanţie și încheierea a patru contracte de service, care să acopere toate reparaţiile posibile”, a declarat Sorin Necula, directorul Autogas.

Autogas este ramura grupului Bulrom Gas care se ocupă din 2007 cu distribuţia proprie de GPL, iar ulterior și-a extins activitatea și la alţi beneficiari. Cisternele au o capacitate de 26.000 litri, dar din cauză că suprastructura atinge în jur de 9 tone, la care se adaugă masa șasiului de circa 5 tone, nu poate fi transportată o cantitate de gaz mai mare de 10-11 tone. Pentru a rezista la condiţiile de presiune înaltă, rezervorul de gaz lichefiat trebuie să fie mai rezistent decât la alte tipuri de transporturi de produse petroliere.

Pentru Autogas, achiziţia noilor camioane Volvo nu este o premieră absolută. Primul său camion de transport GPL a fost un Volvo FM din 2011, cumpărat la mâna a doua. După 2.500.000 km parcurși, acesta se află încă în serviciu, fără ca motorul sau transmisia să fi fost reparate vreodată, performanţă greu de atins chiar și la transportul internaţional.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...