Home Servicii Cum va modela sistemul Galileo industria serviciilor telematice
Servicii

Cum va modela sistemul Galileo industria serviciilor telematice

39

Nu e un scenariu de film Science Fiction. Galileo există, funcționează de aproape un an și va revoluționa lumea. Odată cu pornirea sistemului european de navigație Galileo apar noi oportunități pentru dezvoltatorii de soluții telematice, datorită accesului la informații mult mai precise legate de poziția obiectelor.

Cei 30 de sateliți plasați pe orbită până în 2020, o investiție de 10 miliarde de euro, vor însemna debutul unei noi ere a soluțiilor telematice, care vor putea fi dezvoltate pe baza unor informații de o acuratețe semnificativ mai mare. Printre beneficiari se vor număra și transportatorii și companiile din domeniul logisticii.

”Galileo este cheia către următoarea generație de servicii din domeniul telematic. Capacitatea de a localiza obiecte – în cazul nostru vehicule – în timp real, cu o aproximație de cel mult un metru, față de 3 metri în prezent, are avantaje nelimitate. Marfa va putea fi monitorizată mai fidel de-a lungul lanțului de aprovizionare, de la expeditor la destinatar, ceea ce va genera costuri mai mici și o mai mare siguranță a transporturilor. Cred că trebuie să profităm de această ocazie pe care ne-o oferă acest sistem european de navigație ultramodern și să dezvoltăm soluții noi. Ce pot să spun este că astăzi departamentul de cercetare și dezvoltare al WebEye analizează căi pentru a valorifica imensa oportunitate creată de Galileo. Imediat ce sistemul va deveni complet operațional, vom fi printre primii care vom începe testarea sa”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye România.

Utilizarea informațiilor furnizate de Galileo va face posibilă o mai bună ajustare, în timpul cursei, a operațiunilor lanțului de aprovizionare. De asemenea, datele primite de la Sistemul Satelit de Navigație Globală (GNSS) permit îmbunătățirea managementului resurselor și optimizarea utilizării resurselor de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Sistemul va avea un impact pozitiv asupra europenilor de rând, pentru că va permite un răspuns mai rapid în cazul apelurilor de urgență și va simplifica viețile persoanelor cu deficiențe de vedere și a pacienților care au nevoie de monitorizare la domiciliu.

Cu ajutorul Galileo ar putea fi dezvoltate, așadar, aplicații de mobilitate care vor îmbunătăți eficacitatea și confortul transporturilor rutiere. Cea mai populară este navigația, care furnizează șoferilor indicații prin intermediul dispozitivelor portabile (PND) și a sistemelor In-Vehicle.

Serviciile de monitorizare prin satelit a traficului rutier colectează informații privind locația vehiculelor prin intermediul dispozitivelor portabile, a sistemelor In-Vehicle și a dispozitivelor mobile, apoi procesează informația pentru a fi transmisă utilizatorilor și altor părți interesate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...