autobuze electrice Volvo 7900 Electric transformate in librarii mobile
Home Autobuze Autobuze electrice Volvo transformate în librării mobile
AutobuzeTehnologie

Autobuze electrice Volvo transformate în librării mobile

43

Primele librării mobile electrice vor intra în traficul din Gotheborg (Suedia) în vara anului viitor. Ele se vor baza pe autobuze electrice Volvo.

Librăria Municipală din Gotheborg operează în prezent două librării mobile, care vizitează aproximativ 70 de stații și 110 grădinițe. Recent au fost comandate două autobuze electrice Volvo, care sunt programate să înlocuiască librăriile mobile actuale în iulie 2020.

Autobuzele vor fi mai atractive pentru copii și familii, cu o concentrare pe experimente și citit. Acest lucru va fi sugerat clar de designul interior, care în afară de rafturile pentru cărți conține și locuri de întâlnire pentru adulți și copii. Interiorul autobuzului va fi decorat de compania finlandeză Kiitikori OY.

Autobuzele Volvo 7900 Electric vor fi livrate ca o soluție la cheie, iar Volvo se va ocupa de întreținerea vehiculelor și a pachetelor de baterii pentru un preț lunar fix. Parcarea peste noapte, încărcarea și întreținerea se vor efectua la noul centru Volvo Trucks din Mölndal. Acest concept permite mai multe ore de funcționare pentru librăriile mobile decât în prezent.

”Comanda este rezultatul unei cooperări între Kiitikori OY, Volvo Truck Center Mölndal și Volvo Buses. Librăria Municipală din Gotheborg a urmat exemplul multor clienți, achiziționând o soluție completă de transport, în care noi avem grijă de autobuz și de serviciile necesare”, a declarat Jonas Pettersson, director de vânzări la Volvo Buses.

”Abia așteptăm să folosim noile librării mobile în vara lui 2020, care ne vor permite să vizităm mai mulți copii, inclusiv preșcolarii care locuiesc în zona ecologică din centrul orașului. Am ales autobuze electrice Volvo pentru a ne asigura că avem această posibilitate pe întreaga durată de viață a autobuzelor, care este de cel puțin 12 ani”, a spus și Anette Eliasson, manager al departamentului de Cultură din Primăria Gotheborg.

Autobuzele electrice au o baterie de 250 kWh, reîncărcabilă cu ajutorul unui cablu CCS. Conform studiile, aceste autobuze au un consum de energie cu aproximativ 80% mai mic decât al unor autobuze diesel Euro 6 similare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...