Autobuze electrice Volvo la nord de cercul polar

Orașul Bodö din nordul Norvegiei, situat dincolo de cercul polar, a plasat recent o comandă pentru 31 de autobuze electrice Volvo, plus infrastructura de încărcare și serviciile necesare.
Autobuze electrice Volvo la nord de cercul polar

Când noile vehicule Volvo vor intra în circulație, în iulie 2021, acestea vor fi primele autobuze electrice care operează la nord de cercul polar.

”Acesta este cel mai mare proiect de sustenabilitate rutieră din nordul Norvegiei. El are o semnificație imensă pentru regiune și pentru compania noastră”, a declarat Anders Mjaaland, Director al Saltens Group, proprietarul Nordlandsbuss, care va opera autobuzele electrice.

Tranziția către autobuze silențioase și fără emisii va îmbunătăți mediul urban și va reduce impactul climatic al transportului public din Bodö. Norvegia are obiective ambițioase, de a avea doar autobuze urbane fără emisii până în 2025.

Autobuze electrice Volvo la nord de cercul polarAcordul a fost semnat după o analiză atentă a condițiilor speciale din Bodö, departe de a fi ideale pentru operațiunile cu autobuzele electrice. ”Fiecare oraș este unic. Pentru a crea o soluție optimă, este vital să proiectezi un sistem potrivit pentru condițiile și nevoile locale. De aceea, analiza inițială, inclusiv simularea rutelor, are un rol crucial în modelul nostru de afacere. Topografia, frecvența rutelor și apropierea de depou și atelierul de service sunt considerente importante în oferta noastră”, a declarat Svenn-Åge Lökken, director de vânzări al Volvo Buses Norvegia.

Beneficiile de mediu ale electrificării autobuzelor deschid și noi posibilități pentru planificarea urbană. Deoarece zgomotul și emisiile dispar, autobuzele pot circula în zone mai sensibile din centrele urbane. Astfel, rutele pot fi prelungite, iar stațiile pot fi construite oriunde, inclusiv la interior.

Comanda din Bodö include 17 modele Volvo 7900 Electric de 12 metri lungime și 14 unități Volvo 7900 Electric Articulated cu o capacitate de 120 de locuri. Infrastructura de încărcare este livrată de ABB.

Adaugati comentariu