Au început lucrările la autostrada Sibiu – Pitești

Lucrările la autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea 5 de la capătul dinspre Pitești au început oficial de miercuri. Constructorul italian care le va efectua și-a mobilizat deja utilajele în teren. Au fost demarate lucrările incipiente pentru tronsonul de circa 30 de kilometri până la Curtea de Argeș.

Utilajele mobilizate pentru lurările la autostrada Sibiu-Pitești sunt: un utilaj de foraj, 9 buldozere, 2 încărcătoare, 3 autogredere, 4 cilindri compactori, 20 excavatoare, 19 basculante și 211 muncitori. Informația a fost făcută public pe rețelele de socializare. Acolo unde se precizează că pentru lucrări vor fi mobilizați peste 1.000 de muncitori și peste 600 de utilaje.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești, un proiect amplu

Proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei și, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, cuprinde:

– 13 poduri;
– 3 pasaje;
– un viaduct;
– 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;
– 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
– 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;
– 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Contractul cu Astaldi pentru cei 30,35 km din A1 Pitești Curtea de Argeș a fost semnat în mai 2020, după aproape trei ani de licitații și contestații. Pentru circa 356 milioane de euro, acesta presupune 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

Randarea 3D a proiectului

Din ce se poate observa în randarea 3D a proiectului, realizată odată cu proiectul tehnic, autostrada care trece prin lunca râului Argeș și zona de protecție, precum și pe lângă lacurile de acumulare de pe traseu, iar corpul autostrăzii este ridicat pe toată lungimea sa. Practic, niciun drum nu supratraversează autostrada Sibiu-Pitești, ci trece pe sub ea.

Video-ul începe din zona Curtea de Argeș și continuă de-a lungul traseului până la Pitești și viitorul nod Bascov. Secțiunea 5 are circa 30,35 km, începe de unde se termină actuala A1 la Pitești (Bascov) și ajunge până la Curtea de Argeș.

Adaugati comentariu