Tehnologii spațiale: premii de 1 milion euro pentru firme

Antreprenorii români cu startup-uri și firme mici și mijlocii inovatoare se pot înscrie online la o competiție de tehnologii spațiale. Aceasta este organizată de Uniunea Europeană și pune la bătaie premii în valoare totală de 1 milion de euro.

Competiția #myEUspace pentru startup-urile și antreprenorii în tehnologii spațiale s-a lansat la Praga. Înscrierile se desfășoară începând de miercuri, 1 septembrie, până pe 15 noiembrie 2021.

Evenimentul are două secțiuni care se derulează independent:

 • Secțiunea 1 – de la idee la prototip/validare din partea clienților. Are drept scop transformarea unei idei teoretice în prototipul/versiunea beta a unui produs;
 • Secțiunea 2 – De la prototip la produs/intrare pe piață. Are drept scop transformarea unui prototip sau a unei idei beta într-un produs minim viabil (MVP).

Pașii de urmat pentru competiția de tehnologii spațiale

 1. Depunerea proiectelor
 • Cele mai bune 23 de idei, câte 4 pe fiecare domeniu de aplicare, vor primi un premiu în valoare de 10.000 euro fiecare pentru lansarea prototipurilor.
 • Cele mai bune 20 de aplicații sau prototipuri beta, 4 pe domeniu de aplicare, vor primi un premiu în valoare de 15.000 euro fiecare pentru dezvoltarea produsului și pentru a obține intrarea pe piață.
 1. Etapa de dezvoltare
 • Cele mai bune 6 proiecte, câte 1 pe fiecare domeniu de aplicare, vor primi un premiu în valoare de 25.000 euro fiecare.
 • Cele mai bune 5 proiecte, câte 1 pe fiecare domeniu de aplicare, vor primi un premiu în valoare de 50.000 euro fiecare.
 1. Finala
 • Cele mai bune 6 proiecte, câte 1 pe fiecare domeniu de aplicare, vor primi un premiu suplimentar în valoare de 25.000 euro fiecare.
 • Cele mai bune 5 proiecte, câte 1 pe fiecare domeniu de aplicare, vor primi un premiu suplimentar în valoare de 50.000 euro fiecare.

Pe lângă aceste premii, echipele vor primi răsplătite și cu peste 50 de distincții.

Antreprenorii români trebuie să fie interesați de aplicații mobile sau soluții bazate pe hardware și robotică.

Adaugati comentariu