ATP pregătește lansarea primului autobuz electric produs la Baia Mare

Mircea Cîrț, președintele ATP Group, a anunțat că firma sa se pregătește să lanseze un autobuz electric cu 26 de locuri și o autonomie minimă de 200 km.

Cu aproape doi ani în urmă, oficialii ATP Group anunțau intrarea în producție a ATP Trucks Truston. Autovehicului de transport rutier este produs la Baia Mare. Momentul a fost cât se poate de plăcut pentru românii dornici de a vedea din nou pe piață un autocamion „Made in Romania”.

După ce producătorul din Brașov a dispărut complet de pe piață, în ciuda mai multor încercări de revitalizare. România avea, în sfârșit, un nou constructor de camioane: grupul ATP. Ei bine, în această primăvară, aceeași companie din Baia Mare, vine cu o nouă surpriză. Se pregătește să prezinte un nou autovehicul predus în premieră în România. Este vorba despre un autobuz 100% electric care va purta numele ATP Bus e-UpCity.

Informația a fost dezvăluită chiar de președintele grupului ATP, Mircea Cîrț, în cadrul evenimentului „Viitorul Transportului Public”, organizat de Asociația Română pentru Smart City.

Conform lui Mircea Cîrț, e-UpCity este „un autobuz cu 26 de locuri, trei uși și podea joasă. Are o autonomie de 200 de kilometri care poate fi extinsă până la 360 de kilometri”.

Citește mai multe detalii pe Flote Auto.

 

Adaugati comentariu