Aniversare Tourismo: 25 de ani și 30.000 de unități livrate
Home Autobuze Aniversare Tourismo: 25 de ani și 30.000 de unități livrate
Autobuze

Aniversare Tourismo: 25 de ani și 30.000 de unități livrate

58

Mercedes‑Benz Tourismo, cel mai bine vândut autocar turistic din Europa, a sărbătorit de curând o dublă aniversare: 25 de ani de la lansare și livrarea unității cu numărul 30.000.

A treia generație Mercedes‑Benz Tourismo, introdusă în urmă cu doi ani, duce mai departe succesul modelului. Autocarul cu numărul 30.000 a fost livrat companiei poloneze RAF TRANS, care operează rute regulate și transporturi VIP cu autocare și minibuze. RAF TRANS are o flotă de 220 de autocare, din care mare parte sunt vehicule Mercedes‑Benz Tourismo.

”Mercedes‑Benz Tourismo este un vehicul versatil. Pentru transportatori este un adevărat miracol economic, iar pentru pasageri și șofer este un vehicul sigur și confortabil”, a declarat Rafal Janczuk, director general al RAF TRANS.

Autocarul comandat are 12,3 metri lungime, podea înaltă și echipamente de siguranță precum Active Brake Assist 4, ESP, sistemul inteligent de cruise control autonom ART, Lane Assistant sau Attention Assist. Pasagerii sunt primiți în scaune Travel Star Eco  cu tapițerie Luxline. Șoferul dispune de cockpitul Comfort Plus, cu volan multifuncțional îmbrăcat în piele. Autocarul este echipat cu motor de 394 CP.

Mercedes-Benz Tourismo O 350Povestea de succes a lui Tourismo a început în 1994, când a debutat sub numele de O 350 Tourismo. A fost primul autocar Mercedes-Benz care a primit un nume, nu doar un indicativ. O 350 Tourismo a devenit rapid un best seller și sărbătorea 10 ani de la lansare cu seria specială ”Edition 10.000”.

În toamna lui 2016, după ce vânduse peste 12.000 de unități, a doua generație Tourismo venea cu două noi versiuni de lungime (între 12,1 și 14 metri) și introducea variante cu trei axe. Alte noutăți erau posibilitățile sporite de personalizare, ESP și transmisiile automatizate și automate. Tourismo a ajuns la 20.000 de unități livrate în 2013. În 2014, la 20 de ani de la lansare, Tourismo primea noi sisteme de siguranță și asistență, precum Lane Assist și AEBS.

După ce a vândut peste 26.000 de unități, Mercedes‑Benz a lansat a treia generație Tourismo în toamna lui 2017. Aceasta a rafinat suplimentar conceptul, care a ajuns niveluri nemaiîntâlnite de eficiență a costurilor, siguranță, funcționalitate și confort. Dovadă și această nouă aniversare pentru Mercedes‑Benz Tourismo.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...