Scania LNG R 410
Home Camioane Cea mai mare comandă pentru camioane Scania LNG
CamioaneTehnologie

Cea mai mare comandă pentru camioane Scania LNG

30

Compania KP Logistik a comandat 100 de camioane Scania LNG, alimentate cu gaz natural lichefiat. Autotractoarele Scania R 410 vor fi împărțite în mod egal între centrele KP Logistik din Germania: Stavenhagen și Wustermark.Noile camioane Scania LNG vor fi folosite pentru livrări de alimente uscate, refrigerate și congelate, în special pentru lanțurile de magazine Netto și Norma din estul Germaniei, inclusiv capitala Berlin.

”Cu această comandă strategică de camioane Scania LNG vrem să dăm un exemplu pentru industria de transport. Emisiile de carbon ale camioanelor alimentate cu gaz sunt mai mici decât ale celor diesel, iar reducerea poate ajunge la 90% în cazul folosirii biogazului”, a declarat David Brokholm, director general al KP Logistik GmbH.

Pe lângă avantajele de mediu, KP Logistik va beneficia și de scutirea de la plata taxelor de drum care se aplică în Germania de la începutul anului.

Camioanele Scania LNG vor fi folosite între 4 și 5 ani, timp în care vor acumula până la 800.000 km. Ele sunt configurate cu cabină Highline cu două paturi, sistem infotainment premium și pachet extins de siguranță.

Datorită celor două rezervoare de LNG, de 340 și 400 de litri, camioanele vor avea o autonomie de până la 1.100 km. Până în această vară, furnizorul de gaz Liquind 24/7 va instala două stații permanente de alimentare cu LNG la Wustermark și Stavenhagen, care vor fi disponibile pentru orice vehicul alimentat cu gaz natural lichefiat. Infrastructura LNG din Germania se extinde treptat, iar până la finalul anului va ajunge la 20 de stații de alimentare.

KP Logistik este o companie daneză de familie, care a început operațiunile în Germania în 1990 și a deschis centrul din Berlin în 2005. În Germania, compania are 400 de angajați și o flotă formată din 150 de camioane Scania. Noile camioane Scania LNG vor înlocui vehicule diesel mai vechi. Camioanele vor fi livrate cu contracte de întreținere complete.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...