Home Noutati Alstom a finalizat primul depou nou de mentenanţă din România destinat trenurilor electrice
Noutati

Alstom a finalizat primul depou nou de mentenanţă din România destinat trenurilor electrice

64

Alstom, producător francez de trenuri şi echipamente de infrastructură de transport, a finalizat primul depou modern din Bucureşti – Depoul Alstom Griviţa, construit pentru testarea, validarea şi mentenanţa materialului rulant electric.

„Alstom anunţă finalizarea unei noi unităţi de mentenanţă în Bucureşti. Depoul Alstom Griviţa este primul depou dedicat serviciilor de mentenanţă şi testare a trenurilor şi locomotivelor electrice din România. Prima unitate eletrică multiplă din comanda de 37 de unităţi pentru Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) se află în noul depou, unde continuă programul complex de testare obligatorie în vederea certificării pe piaţă”, anunţă compania.

Alstom recrutează pentru noul centru de mentenanţă, fiind aşteptaţi să se alăture acestui proiect peste 50 de noi angajaţi care vor urma un program specializat de instruire.

„Acest nou depou reprezintă încă un reper în activitatea companiei şi ilustrează angajamentul de lungă durată al Alstom, în anul în care compania marchează cea de-a treizecea aniversare în România. Noul depou va permite, alături de operaţiuni de mentenanţă, şi operaţiuni de testare şi reglaje de fineţe, pentru a ne asigura că materialul rulant atinge performanţele cerute”, spune Gabriel Stanciu, director general pentru România, Bulgaria şi Moldova.

„Acesta este primul depou modern construit în România în ultimii 30 de ani. Noua unitate de mentenanţă va fi echipată cu tehnologie de ultimă generaţie, egalând sau chiar depăşind cele mai avansate depouri din lume, inclusiv cu un centru de control digital pentru gestionarea flotei”, spune Roberto Saccione, managing director Alstom pentru servicii de mentenanţă pentru Romania, Bulgaria and Moldova.

Alstom testează trenul Coradia Stream

Trenul cu şase vagoane Coradia Stream pentru ARF continuă programul foarte complex de testare obligatorie în conformitate cu reglementările STI (Specificaţii tehnice de interoperabilitate) stabilite la nivel european şi cu Regulile tehnice naţionale notificate (NNTR), înainte de a putea circula cu pasageri.

În încheierea testelor de verificare, trebuie parcurse cu succes 60 de teste finale de certificare pentru a dovedi conformitatea trenului în vederea obţinerii autorizaţiei de circulaţie cu pasageri.

Pentru a optimiza procesul, Alstom foloseşte trei trenuri similare în paralel, distribuind fazele principale ale procedurii de testare în intervalul de timp cuprins până la sfârşitul lunii iunie. Etapa finală înainte de operarea pasagerilor sunt testele de anduranţă: 10.000 km pe linii comerciale, fără pasageri, în funcţie de disponibilitatea liniilor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...