Home Autobuze Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv
Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

72

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în lume cu viziunea de a fi „Un pas înainte în viitorul mobilității”, își depășește permanent concurenții prin produsele sale inovatoare.

Potrivit Raportului privind piața europeană a microbuzelor și autobuzelor în 2023, publicat de Wim Chatrou – CME Solutions, Karsan e-ATAK și-a păstrat poziția de lider pe piața autobuzelor electrice medii pentru al patrulea an, cu o cotă de 24 %. O performanță similară a reușit și Karsan e-JEST,  cu o cotă de 28,5 % pe piața europeană a microbuzelor electrice.

Performanța a fost remarcată de CEO-ul Karsan, Okan Baș, care a declarat: „În calitate de brand de pionier al pieței, suntem mândri să ne menținem poziția de lider în Europa și în 2023. Într-un mediu în care concurența crește zilnic, am fost la vârful pieței de microbuze electrice cu e-JEST și segmentul de midibus electrice cu e-ATAK pentru patru ani consecutivi. Acesta este un succes semnificativ pentru compania noastră”.

Pentru a continua: „Piața europeană a microbuzelor electrice sub 8 tone s-a extins cu 38% în 2023 față de anul precedent. Karsan e-JEST, pe care l-am exportat în Europa din 2019, este un model care s-a dovedit un lider, cu 388 de livrări până la sfârșitul anului 2023. Unul din patru microbuze electrice vândute în Europa este un e-JEST. Vehiculul nostru este cel mai puternic jucător de pe piețele din Franța, România, Portugalia, Bulgaria, Spania și Italia. După ce a cucerit Europa, Karsan e-JEST a intrat recent în America de Nord și Japonia. Ar fi, de asemenea, vedeta din clasa sa pe aceste piețe. Designul său compact, manevrabilitatea ridicată și conducerea silențioasă și ecologică fac Karsan e-JEST să fie de neegalat. Datorită acestor caracteristici, vehiculul nostru este pe deplin potrivit pentru orașele istorice ale Europei”.

Un succes similar a reușit, așa cum aminteam, și e-ATAK. Okan Baș spune: „Karsan e-ATAK a fost pionier în transformarea electrică pe segmentul de 8 m în toată Europa. În multe țări europene, oamenii sunt transportați în siguranță și ecologic cu autobuzele e-ATAK, un model care a înregistrat 117 exemplare înmatriculate. Reamintim, modelul Karsan e-ATAK are și o versiune autonomă. ATAK a obținut anterior un mare succes, fiind primul și singurul vehicul autonom care a trecut printr-un tunel din Europa. În timp ce ne dezvoltăm continuu pentru a deschide noi baze, ne vom menține, de asemenea, eforturile de a menține ratele de succes în creștere ale modelelor noastre și în 2024”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...